Nyheter

Arbetade på RFSL – åtalas för våldtäkter

Sexuella övergrepp misstänks ha begåtts på RFSL:s Stockholmskontor.
Sexuella övergrepp misstänks ha begåtts på RFSL:s Stockholmskontor.

Ordföranden för RFSL Stockholm lämnar sitt uppdrag. Enligt Svenska Dagbladet handlar det om en konflikt kring Stockholmsavdelningens hantering av misstankarna om att en anställd man begått sexuella övergrepp på migranter.Samtidigt åtalas den misstänkte mannen för sex våldtäkter som ska ha begåtts i RFSL:s lokaler i Stockholm.

Publicerad Uppdaterad

Världen idag berättade i februari om att RFSL Stockholm riskerar att bli av med miljonbidrag efter den senaste tidens avslöjanden.

Det var Svenska Dagbladet som, i slutet av januari i år, avslöjade att RFSL Stockholm känt till brottsmisstankarna mot en av sina rådgivare i flera år och samtidigt avvaktat med såväl polisanmälan, avstängning och avsked av personen i fråga.

Svenska Dagbladet rapporterar nu att RFSL Stockholms ordförande, Jacob Tardell, lämnar sin post på grund av en konflikt mellan riksförbundet och lokalavdelningen gällande hanteringen av brottsmisstankarna.

En ny ordförande väntas väljas inom kort, då RFSL Stockholm har årsmöte den 20 mars.

Den 56-årige man som misstänks för brotten åtalas nu för sex våldtäkter som ska ha begåtts i RFSL:s lokaler i Stockholm, uppger Åklagarmyndigheten.

De fyra målsägandena är asylsökanden som sökt hjälp hos 56-åringen. Enligt åklagaren har övergreppen ägt rum i lokalerna. Målsägandena är alla under 30 år.

”Jag menar att de här männen har upplevt att de befunnit sig i en slags beroendeställning till 56-åringen. De har sökt upp honom för att få hjälp och rådgivning i sin asylprocess eller i sin rätt att få stanna i Sverige”, säger kammaråklagare Paulina Pilati i ett pressmeddelande.

Powered by Labrador CMS