Webb-tv

Är moskéer lika farliga som Åkesson säger?

Har Jimmie Åkesson rätt eller fel i sitt moskéutspel? Hur ska man se på att S idkar kritik mot sin egen migrations­politik? Och ska klimataktivister slippa straff på grund av att de agerar utifrån ”nödläge”? Det är frågor som tas upp i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Även judehatet på en skola i Malmö diskuteras, samt huruvida man får ta hunden med sig in i himlen.

Publicerad Uppdaterad

Den senaste veckan har Jimmie Åkessons utspel om att riva radikala moskéer varit på mångas läppar. I fredagens avsnitt av Veckans nyheter diskuterar Sven Almkvist och Sara Andersson utspelet. Frågorna som ställs är huruvida förslaget rimmar med religionsfriheten och ifall moskéer är så farliga som Åkesson säger. 

Det andra ämnet som tas upp är att Socialdemokraterna idkar kritik mot sin egen migrationspolitik. Här menar Almkvist att partiet förtjänar beröm, men att man samtidigt kan behöva vara vaksam på partiets framtida politik.

– Socialdemokraterna är kända för att vara ett maktsträvande parti, säger han och ger ett råd till partiet.

Nästa ämne som tas upp är att elever på en gymnasieskola uttalade dödshot mot judar på en lektion. Sven Almkvist menar att det är feghet bland politiker och rektorer som gör att sådant kan ske utan att det får konsekvenser. 

– Vem får betala priset? Judiska ungdomar, säger han. 

Det fjärde ämnet är att en klimataktivist som blockerade bilar i Stockholm slipper straff för att nämndemän bedömde att han hade agerat utifrån ett klimatnödläge. När det gäller denna nämndemannadom skräder Sven Almkvist inte orden. 

– Jag vet att jag låter som ”Arga snickaren”, men vad är det här för nämndemän som kan ställa upp på sådan idioti?! säger han. 

I slutet av programmet är det som vanligt en teologisk fråga, som den här gången bland annat handlar om hur Bibeln ser på djur.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag runt klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet  kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Powered by Labrador CMS