Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

En ung kvinna i USA stämmer en vårdklinik efter att ha genomgått könskorrigerande behandling. (Personen på bilden har inget samband med artikeln.) Foto: Claudio Brescianti/TT

Ångrade könsbehandling – stämmer vårdföretag

18-åriga Chloe Cole stämmer ett vårdföretag i Kalifornien, USA. Orsaken är de skadliga könsbehandlingar som hon genomgick innan hon blev myndig.

– Jag har blivit känslomässigt och fysiskt skadad av så kallade läkare, säger hon.

Nyheter · Publicerad 12:00, 22 nov 2022

Chloe Cole uppger att hon som 12-åring började ifrågasätta sitt kön. Mindre än ett halvår senare gav en läkare henne rådet att påbörja hormonbehandling. I klinikens ambition att råda bot på Coles könsdysfori, genom att försöka göra henne till man, utfördes även kliniska ingrepp. Bland annat opererades båda hennes bröst bort.

I dag är Chloe Cole tillfreds med att vara den kvinna hon fötts till att vara, men hon lider av permanenta skador som orsakats av vårdens försök att göra henne till man. Nu vill hon få upprättelse samt skydda andra unga människor.

– Det är omöjligt för mig att få tillbaka det jag har förlorat, men jag vill kämpa för att inget annat barn ska skadas av dessa lögnare och stympare, säger hon, enligt CBN News.

Nyligen meddelade således Chloe Cole att hon stämmer den medicinska kliniken som utförde ingreppen, uppger CBN News.

– Den här rättegången kommer att handla om rättvisa för Chloe som utsatts av sjukvårdspersonal som hon borde ha kunnat lita på, säger Harmeet Dhillon, en av advokaterna som företräder henne, enligt CBN News.

Bland annat ska ingen inom vården ha informerat Chloe Cole och hennes föräldrar om den höga sannolikheten att könsdysfori försvinner av sig självt i vuxen ålder, utan användning av hormonbehandling eller kirurgi.

– Det här är ett fall av medicinsk felbehandling. Mitt tonårsliv har innehållit olidlig smärta och ångest, jag har blivit känslomässigt och fysiskt skadad av så kallade läkare, säger Cole.

CBN News uppger att man kontaktat den aktuella kliniken för att få en kommentar, men att man inte fått svar.

Det är omöjligt för mig att få tillbaka det jag har förlorat.

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10

Tre skäl till Kinas hårda covidregler

Covid. Som en annan planet. Så beskriver kineser fotbolls-VM som pågår i Qatar och som visas på statliga... måndag 28/11 12:50

Dubblad ISK-skatt – trots löfte från regeringen

Budget. Skatten på ISK-sparande blir dubbelt så hög nästa år på grund av att statslåneräntan höjs.... måndag 28/11 10:00