Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Alternativ psalmbok minner om väckelse

Samtidigt som Svenska kyrkan planerar för en ny psalmbok, publicerar BV-Förlag redan nu ett alternativ. Kring första advent kommer psalm- och sångboken Lova Herren, både som tryckt bok och som app för mobiler och surfplattor.

Nyheter · Publicerad 18:00, 22 nov 2020

– Det som genomsyrar vår sångbok är att Jesus, genom sin död och uppståndelse, kan upprätta misslyckade syndare och ge dem hopp och tröst och framtidstro, beskriver BV-Förlags styrelsesekretare Jens Lunnergård. 

En kommitté på fyra personer, alla ur samfundet Evangelisk Luthersk Mission (ELM), har arbetat med att ta fram den nya psalm- och sångboken sedan 2014. Boken och dess motsvarande app beräknas båda finnas tillgängliga kring månadsskiftet november-december och innehåller ett urval av 625 väckelsesånger och psalmer, där en hel del av de äldre fått ett moderniserat språk. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Kyrkor i Europa tar strid för mötesfrihet

Corona. Kristna runt om i Europa förbereder sig för ett julfirande utifrån olika förutsättningar. I... fredag 4/12 08:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...