Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Älskad UMU-missionär har lämnat jordelivet

Den holländsk-svenske missionären och ledaren Tjebbo van den Eijkhof har gått ur tiden, 69 år gammal, efter en längre tids sjukdom. Som ledare inom Ungdom med uppgift i Sverige var han bland annat med och arrangerade de så kallade Jesusmarscherna.

Nyheter · Publicerad 17:00, 16 okt 2021

– Jag skulle säga att hans varma personlighet och sätt att möta människor var ett uttryck för ett gott kristet ledarskap, det är så man minns honom, säger Lennarth Hambre, som också var med och arrangerade Jesusmarscherna på 90-talet, som ledare för organisationen Be för Sverige.

Hambre lärde känna Tjebbe van den Eijkof, eller Tjebbo som han kallades, redan på 80-talet. Hambre var då ungdomspastor i Linköping och van den Eijkof var UMU-missionär som utgick från basen i Restenäs på västkusten, och Lennarth Hambre konstaterar också att Tjebbo var en person som tog tid med människor.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10