Uppsala

Allvarligt budskap till Sveriges präster och pastorer på böne­konferens

Johnny Foglander.
Johnny Foglander, som tagit initiativ till bönekonferensen ”Tillsammans för Sverige”, predikade själv på lördagskvällen.

”Vilken väg leder du människor på?” Det var det allvarliga budskapet till Sveriges biskopar, präster och pastorer från böne­ledaren Johnny Foglander då han predikade under helgens böne­konferens i Uppsala.

– Den breda vägen leder neråt, påpekade han.

Publicerad Uppdaterad

Bibelns ord om de två portarna och de två vägarna var i fokus när bibelläraren Johnny Foglander predikade på lördags­kvällen under konferensen ”Tillsammans för Sverige” i Uppsala. Att det i Bibeln står att man ska gå in ”genom den smala porten” innebär att man inte kan komma in samtidigt som man bär på en massa ”paket” från sitt liv, menade han. Sådana paket kan, enligt Foglander, vara saker som lögner, bedrägerier och sexuella synder.

För den som vill gå in genom den breda porten är sådana ”paket” däremot välkomna, påpekade han. Detta kan, enligt Foglander, ske genom att ”portvakten” säger att Gud är kärlek och att reglerna som han skrivit i sitt ord inte längre gäller eftersom de skrevs i en annan historisk kontext. 

Därefter påpekade Johnny Foglander att det inte bara handlar om två portar, utan även om två vägar – och att vägen som är på andra sidan av den breda porten leder ”neråt, neråt, neråt”.

Men här säger ”portvakten” att det inte finns något helvete i slutet av vägen, utan att det bara var något som kristna hittade på för länge sedan för att hålla människor i schack genom fruktan.

– Men en väg leder alltid någonstans, sade Foglander.

I slutet av sin predikan vände han sig till Sveriges biskopar, präster, pastorer och andra kristna ledare. 

– Vilken väg leder du människor på? sade han.

Powered by Labrador CMS