Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Den amerikanska hjälparbetaren Kayla Mueller kidnappades av IS år 2013, tre månader efter att detta foto tagits. Foto: Jo. L. Keener/AP/TT

Al-Baghdadi-operation namngavs efter mördad kristen kvinna

Den amerikanska, militära operation som resulterade i IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadis död namngavs efter Kayla Mueller, en ung kristen kvinna som kidnappades, torterades och mördades av Islamiska staten. Genom allt höll hon fast vid sin tro inför terroristerna.

Nyheter · Publicerad 17:00, 30 okt 2019

Kayla Mueller var en biståndsarbetare från USA som bortfördes av IS år 2013, efter ett besök på Läkare utan gränsers sjukhus i Aleppo. Hon hölls i fångenskap fram till sin död 2015 och enligt amerikanska ämbetsmän blev hon torterad och våldtagen upprepade gånger av Baghdadi själv. Det skriver CBN News.

Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Robert O'Brien sade till tv-bolaget NBC att man uppkallat operationen efter Mueller för att hedra henne. O'Brien kallade Baghdadi för den ”mest onda, grymma man”.

Några av Muellers medfångar vittnade om hennes mod i ABC News 2016, efter att de frigivits. De sade att hon aldrig slutade bry sig om andra och att hon till och med försvarade sin kristna tro gentemot den ökände IS-bödeln Mohammed Emwazias, även känd som ”Jihadi John”.

– Det var helt klart så att vi alla var imponerade av den styrka hon visade inför oss, sade den danske medfången Daniel Rye.

I ett brev till sina föräldrar förklarade Kayla Mueller hur hon förlitade sig på Gud under fångenskapen, då hon även satt i isoleringscell. Brevet överlämnades av hennes tidigare medfångar 2014. Hon skrev: ”Jag minns att mamma alltid sa till mig att när allt kommer omkring är Gud till slut den ende du verkligen har. Jag har kommit till en punkt då jag i ordets rätta bemärkelse har överlåtit mig själv till vår skapare, det fanns bokstavligt talat ingen annan.”

Det var helt klart så att vi alla var imponerade av den styrka hon visade inför oss

17-åriga Signe levde utan skärmar under sex månader

Fasta. Det tillhör inte vanligheterna att en 17-åring väljer att leva skärmfritt. Men för Signe Strålin...