Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Adoption i fokus i ny kristen film

En verklig historia om adoption gjorde att skådespelaren Kirk Cameron fick en idé till en film. Filmmakarna bröderna Kendrick nappade på projektet och nu är filmen snart verklighet.

– Jag ville illustrera värdet i vartenda liv och all dess potential, säger Kirk Cameron.

Nyheter · Publicerad 20:00, 12 feb 2022

Cameron, som fick sitt genombrott som tonårig skådespelare på 80-talet, bland annat genom komediserien Pappa vet bäst, var den som tog initiativet till den nya filmen med titeln Lifemark (Livsmärke). Filmen har varit på gång i ett år och ska släppas under 2022. 

Skådespelaren nämnde nyligen den kommande filmen när han talade på den årliga abortkritiska Livsmarchen i Washington DC den 21 januari. 

I sitt tal berättade han att hans fru blev adopterad, efter att bara ha varit ”ett läkarbesök bort från att inte existera” och att fyra av deras sex barn är adopterade.

I en intervju med Christian Post berättar Kirk Cameron att tanken på den nya filmen tog sin form när han fick en kort dokumentär skickad till sig. Dokumentären berörde honom så mycket att han bestämde sig för att göra en egen spelfilm baserad på samma berättelse. 

– Jag ville illustrera värdet i vartenda liv och all dess potential och också visa det vackra med adoption och demonstrera hur till och med en enda person kan påverka så många andra på ett kraftfullt sätt, förklarar han. 

Enligt CBN News spelar Cameron rollen som adoptivfar och är produktionsledare, men samarbetar också med bröderna Kendrick, som han senast samarbetade med i och med filmen Fireproof från 2008, där han spelade huvudrollen som brandman.

I en artikel på bröderna Kendricks sajt framgår det att Alex Kendrick, som regisserade Fireproof, också regisserar Lifemark, och att de båda arbetar med produktionen av den nya filmen.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00