Gud, sedan urminnes tid är du min konung, du som utför frälsningsverk på jorden.
Psaltaren 74:12

Världen idag

325 000 biblar ska delas ut till hushåll i Norrland

Även denna sommar ska norra Sverige få ta del av Bibeln. 325 000 Nya testamenten samt 40 000 barnbiblar ska delas ut till hushåll i fyra norrländska landskap.

– Vi känner en djup tacksamhet över att få vara med och sprida Guds ord, säger Birgit Åkesson från Brevlådemissionen som står bakom satsningen.

Nyheter · Publicerad 10:00, 12 apr 2022

Som Världen idag tidigare berättat delades det i fjol ut 208 000 Nya testamenten samt 29 000 barnbiblar till hushåll i norra Sverige. I maj inleds utdelningen av 325 000 Boken om hopp NT samt 40 000 Boken om hopp för barn. I spetsen för initiativet står Birgit och Roul Åkesson som sedan många år tillbaka är engagerade i internationella organisationen Bible of the Nations och nu sitter i ledningsgruppen för Brevlådemissionen.

– Vi känner en djup tacksamhet över att få vara med och sprida Guds ord, säger Birgit Åkesson till Världen idag.

Mottagaren får en bok som innehåller Nya testamentet och personliga vittnesbörd samt ett inbjudningskort som den lokala församlingen utformat.

– Det ger en signal om att man som församling bryr sig om dem i sin bygd, säger Birgit Åkesson.

Fem långtradare med Nya testamenten och barnbiblar ska anlända från tryckeriet i Tyskland. Ett team bestående av åtta personer med ansvar för att logistiken och allt annat ska fungera finns med under hela sommaren.

– Vi sover på madrasser i kyrkor och har gemensamma måltider, berättar Birgit Åkesson.

Sju tyska ungdomar ska delta i arbetet med att packa upp och distribuera böcker.

– Sedan tillkommer medlemmar i lokala kyrkor och andra tillresande som vill hjälpa till, säger Roul Åkesson. 

Sommarens satsning, som inkluderar Ångermanland, Lappland, Norrbotten och Västerbotten, förpliktigar även ekonomiskt. Roul Åkesson delar med sig av ett telefonsamtal som han nyligen fick från en pastor i en församling med 23 medlemmar.

– Trots att de bygger om sin kyrka för miljonbelopp upplevde pastorn att de skulle stödja bibelutdelningen med 50 000 kronor. Då sade en av medlemmarna på årsmötet 100 000. De upplevde en stark Gudsnärvaro.

Än så länge har kampanjen mestadels ägt rum i norra Sverige.

– Vi hoppas att det inte stannar i Norrland utan att det får fortsätta. Jag vill uppmuntra så många som möjligt att vara med, säger Mikael Artursson som är missionsledare för EFS Mittnorrland.

Det ger en signal om att man som församling bryr sig om dem i sin bygd.
Jag är förväntansfull, vi tror att detta kommer göra avtryck.

Brevlådemissionen

Är ett nätverk som bildades i oktober 2020 av organisationen Bible for the Nations.

Visionen är att alla hem i Sverige ska nås av Guds ord.

Sommaren 2021 delades 208 000 exemplar av Boken om hopp NT samt 29 000 Boken om hopp för barn ut i Hälsingland, Härjedalen, Jämtland och Medelpad. Omkring 80 församlingar var med i arbetet.

2022 års kampanj i norra Sverige kostar drygt fem miljoner kronor och finansieras genom gåvor och sponsring.

Källa: brevlademissionen.se

Feminiseringen av kyrkan riskerar att stöta bort männen

Gästledare Kyrkorna riskerar att bli en plats där män inte trivs. Redan i dag har många kyrkor färre män än... onsdag 4/10 00:10

Myndigheten varnar: Kriminella gäng startar vårdcentraler

Brott. Den gängrelaterade brottsligheten hittar hela tiden nya områden som man intar. Nu har den grova... onsdag 4/10 07:00

Stunderna som förvandlar oss – i ett nu

Vardagskrönika Ögonen har vant sig vid det mörka efter att ha kikat ut över havet en stund. Natten är vad man... onsdag 4/10 00:00