Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

25 000 judar har flyttat till Israel sedan krigsutbrottet

25 000 judar från Ukraina, Ryssland, Belarus och Moldavien har nu immigrerat till Israel som en del av en mottagningskampanj med anledning av Ukrainakriget. De flesta av dem har redan fått permanent boende, uppger integrationsministern Pnina Tamano-Shata.

Nyheter · Publicerad 19:00, 15 jun 2022

Det var i måndags, samma dag som Israels migrationsminister skulle resa till EU-parlamentet, som hon avslöjade hur många judar som nu immigrerat från Ukraina och dess tre ex-sovjetiska grannländer, rapporterar de israeliska tidningarna Makor Rishon och Jerusalem Post.

– Det här bevisar att staten Israel är ett varmt och säkert hem för alla judar i nöd. Vi fortsätter att göra stora statliga ansträngningar för att ta till oss de nya invandrarna på bästa möjliga sätt, sade minister Pnina Tamano-Shata.

Kampanjen, som har fått namnet ”Olim ha-beitah”, vilket kan översättas ”invandrare som kommit hem”, har enligt tidningen Makor Rishon gett de flesta av de nu drygt 25 000 anlända permanent boende på olika platser runt om i Israel.

Samtidigt arbetar integrationsdepartementet, i samarbete med arbetsförmedlingar, för att integrera de nyanlända genom en mängd skräddarsydda träningsprogram.

– Vi kommer att göra allt för att de snart kan integreras i det israeliska samhället, försäkrar ministern.

På tisdagseftermiddagen deltig den israeliska migrationsministern som talare vid en konferens i Bryssel, med namnet ”Den humanitära krisen i Ukraina: EU:s nuvarande insatser och den israeliska erfarenheten”, med två EU-parlamentariker som värdar.

Enligt nyhetsbyrån European Jewish Press förväntades migrationsministern uppmana EU till att samarbeta med Israel genom att dela expertis vad gäller integration av nyanlända, men även till en ”strategisk allians” för att möta gemensamma hot i form av cyberattacker, klimatförändringar, pandemier och terrorism.

Det här bevisar att staten Israel är ett varmt och säkert hem för alla judar i nöd.

Firar födelsedagen med att släppa ny musik

Världen idag gratulerar. Tomas Enochsson har på senare tid i livet återupptagit sin musikkarriär. Nu firar han sin 70-årsdag... lördag 1/4 00:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Regeringen ger uppdrag om ny svensk folkräkning

Samhälle. För första gången på flera decennier ska en ny svensk folkräkning genomföras. – Vi har tappat... fredag 31/3 18:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00