Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

25 000 judar har flyttat till Israel sedan krigsutbrottet

25 000 judar från Ukraina, Ryssland, Belarus och Moldavien har nu immigrerat till Israel som en del av en mottagningskampanj med anledning av Ukrainakriget. De flesta av dem har redan fått permanent boende, uppger integrationsministern Pnina Tamano-Shata.

Nyheter · Publicerad 19:00, 15 jun 2022

Det var i måndags, samma dag som Israels migrationsminister skulle resa till EU-parlamentet, som hon avslöjade hur många judar som nu immigrerat från Ukraina och dess tre ex-sovjetiska grannländer, rapporterar de israeliska tidningarna Makor Rishon och Jerusalem Post.

– Det här bevisar att staten Israel är ett varmt och säkert hem för alla judar i nöd. Vi fortsätter att göra stora statliga ansträngningar för att ta till oss de nya invandrarna på bästa möjliga sätt, sade minister Pnina Tamano-Shata.

Kampanjen, som har fått namnet ”Olim ha-beitah”, vilket kan översättas ”invandrare som kommit hem”, har enligt tidningen Makor Rishon gett de flesta av de nu drygt 25 000 anlända permanent boende på olika platser runt om i Israel.

Samtidigt arbetar integrationsdepartementet, i samarbete med arbetsförmedlingar, för att integrera de nyanlända genom en mängd skräddarsydda träningsprogram.

– Vi kommer att göra allt för att de snart kan integreras i det israeliska samhället, försäkrar ministern.

På tisdagseftermiddagen deltig den israeliska migrationsministern som talare vid en konferens i Bryssel, med namnet ”Den humanitära krisen i Ukraina: EU:s nuvarande insatser och den israeliska erfarenheten”, med två EU-parlamentariker som värdar.

Enligt nyhetsbyrån European Jewish Press förväntades migrationsministern uppmana EU till att samarbeta med Israel genom att dela expertis vad gäller integration av nyanlända, men även till en ”strategisk allians” för att möta gemensamma hot i form av cyberattacker, klimatförändringar, pandemier och terrorism.

Det här bevisar att staten Israel är ett varmt och säkert hem för alla judar i nöd.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Fem råd till oss som inte är ”superevangelister”

Predikningar i katedralen. I dag inleds den långa raden av trefaldighetssöndagar – de landar först några veckor före första... lördag 3/6 00:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10