Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

18 talibaner ska ha lämnat islam och tagit emot Jesus

18 talibaner har nyligen tagit emot Jesus och lämnat islam, rapporterar Ljus i Öster. Missionsorganisationens lokala missionärer lärjungatränar nu konvertiterna, ett livsfarligt arbete för både dem och de nyfrälsta.

Nyheter · Publicerad 17:00, 28 sep 2021

Trots talibanernas maktövertagande i Afghanistan fortsätter Ljus i Östers verksamma partner i regionen att nå afghaner i landet, rapporterar missionsorganisationen. En av Ljus i Östers missionärer i ett av grannländerna berättar att man fått kontakt med 18 talibanska konvertiter. Enligt uppgift till Världen idag befann de sig i Afghanistan när de kom till tro och nu befinner de sig på hemlig ort.

”En kvinna med verksamhet i båda länderna förmedlade kontakten och blev konvertiternas länk till församlingen. Med deras hjälp tränas nu konvertiterna i lärjungaskap, för att sedan kunna återvända till sitt hemland”, skriver organisationen.

Den som konverterar till kristendomen i det talibanstyrda Afghanistan riskerar dödsstraff. Detta enligt både Ljus i Öster och Open Doors. De 18 nyfrälsta lever därför isolerade från omvärlden, med organisationens lokala missionärer som enda förankring till resten av världen.

Farorna med missionsverksamheten är stora, med självmordsbombare som terroriserar ”otrogna”, myndigheter som spanar efter missionärer och talibaner som dödar kristna, skriver Ljus i Öster. En av dess missionärer, en socialarbetare från Sydostasien, tvingades nyligen lämna Afghanistan efter fem år som volontär i landet.

Hennes största oro har, enligt organisationen, inte varit risken att dö, utan risken att behöva återvända till sitt hemland som handikappad, eftersom hon inte vill bli en försörjningsbörda för sin familj. Men sådana funderingar måste man släppa, menar hon.

– Ingen skulle orka leva på en sådan plats om man hela tiden tänker på riskerna, säger hon till Ljus i Öster.

S-förbund i Instagram-inlägg: ”Förbjud koranbränningar!”

Politik. Det socialdemokratiska sidoförbundet Tro och Solidaritet uppmanar till förbud mot koranbränningar.... fredag 31/3 15:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00