Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

10 000 på karismatisk konferens i Tulsa

Nyheter · Publicerad 07:40, 16 apr 2010
10 000 på karismatisk konferens i TulsaFörra helgen arrangerades den pingst-karismatiska konferensen Empowered21 i Tulsa, Oklahoma, USA.
En tredagars konferens som samlade över tio tusen troende från hela världen.


Öppningsmötet hade tema renhet och helgelse med en speciell utmaning till den unga generationen att leva helt för Herren. Predikade gjorde Tim Ross, ungdomspastor i Potters Church i Dallas och som åttaring sexuellt utnyttjad och under tonåren i pornografi.
Med på konferensen var Ken Horn, chefredaktör för Assemblies of Gods tidning Pentecostal evangel.
– Det kom deltagare från praktiskt taget alla pingstkarismatiska organisationer från alla världens hörn. Det var en otrolig närvaro av den helige Ande och en känsla av enhet i alla möten, berättar Ken Horn för Världen idag.
På avslutningsmötet under lördagskvällen predikade en representant från varje kontinent och efteråt blev det inbjudan för alla som ville komma fram för förbön och att bli smorda med olja. Representanten för Europa var Livets ords-pastorn Ulf Ekman som talade om den helige Ande och mission.
– Det var roligt att träffa en del skandinaviska förkunnare här, skriver Ulf Ekman på sin blogg och berättar att han bland annat träffat Stephan Christiansen, Pelle Hörn-mark och Jack-Tommy Ardenfors från Sverige.
– Det var riktigt kul att sitta och samtala med Jack-Tommy i pausen om mötena, hur murar har brutits ner och hur viktig enheten här är, skriver Ekman vidare på bloggen.
En annan svensk som fanns på plats var Joakim Lundqvist, pastor i Livets ord och ledare för Ny generation. Han är glad över det temat som genomsyrade konferensen och som handlade om en generationsväxling.
– Att låta Anden och erfarenheten från ledare och pastorer gå från en generation till nästa var det bästa med konferensen, förutom att göra en konferens av de dimensionerna. Det fanns så många pastorer där som haft en så lång väg med Gud och samtidigt så många ungdomar som stod där med passion för Gud och viljan att påbörja sin bana, säger han till Världen idag.

Joakim Lundqvist menar att växlingen mellan generationerna är angelägen.
– Sker inte växlingen mellan generationerna, då spelar det ingen roll vilket samfund du tillhör, då går kristendomen under.
– Vi har en stor utmaning i Sverige. Jag tror att fler behöver få upp ögonen för att vi behöver hjälpas åt. Det är viktigt att vi inte skapar någon form av andlig myndighetsålder vid 25 eller 30 år utan backar upp de unga där de är och i den vardag de lever i, säger han.

FFS-föreståndaren Pelle Hörnmark jämförde på sin blogg konferensens möten med svensk ishockey.
– Det är mäktigt när pastorn drar på och det går ett jubel i hela hallen. Det är mer intensivt än på hockey, skriver Hörnmark på sin blogg, men konstaterar även att den akademiska kvalitén på undervisningen var hög.
– Mängden akademiska titlar i denna konferens skulle räcka till en hel bok, skriver Hörnmark.

Erik Lundström
Felicia Sværen

redaktionen@varldenidag.se

Nuri Kino coronasjuk – manar till ansvar

Coronapandemin. Journalisten och författaren Nuri Kino är hemma igen efter att ha vårdats på sjukhus för covid-19.... onsdag 25/11 10:00

Vi får inte glömma bort att vi är fria i Kristus!

Arbetslivskrönika Inom ICCC, den Internationella kristna handels­kammaren, ser vi det som ett nyckeluppdrag från Gud... onsdag 25/11 00:00

Jag vågar inte möta sorgen efter pappas död, vad ska jag göra?

Familjefrågan Hej Karin! Jag är rädd för att känna. Jag har inte vågat sörja min pappa, som hastigt gick bort för...

När ryktet är bättre än vi förtjänar – brevet till Sardes

De sju församlingarna i Uppenbarelseboken (del 6/8). ”Du har namn om dig att du lever, men du är död” (Upp 3:1). Detta måste vara några av Nya...