Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Smålandskonferensen blir av – senare

Närbild · Publicerad 16:04, 28 maj 2020

Den ursprungliga tanken var att Smålandskonferensen skulle ägt rum 5–12 juli. Men osäkerheten om hur länge begränsningen av större folksamlingar ska gälla gjorde att man beslutade sig för att såväl flytta fram som korta ned.

– Vi har nu planerat för en konferens i mindre format, berättar Göran Duveskog i konferensledningen.

Tanken är att en konferens från torsdag till söndag ska äga rum i början av augusti, alternativt i inledningen av september.

– Det beror på hur restriktionerna ser ut när det kommer till folksamlingar, säger Göran Duveskog.

Ralingsåsgården i Aneby är alltjämt platsen där man tänker sig möten med gemenskap. Göran Duveskog berättar att en återgång till den tidigare begränsningen om högst 500 personer skulle betyda att en sensommarkonferens kan genomföras. Om fler än 500 personer anländer till ett möte finns lösningar som videolänk till närliggande lokal eller webbradio i bilen på parkeringen att tillgå.

– Det löser vi.

Om konferensen kan genomföras i början av augusti kommer bland annat Sebastian Stakset, Tigleth Malkey samt Trosgnistans team att medverka. Blir den däremot av i september är det ännu oklart vilka som kommer tala och sjunga.

Inom Trosgnistan märker man av människors starka längtan efter att få gå på möten och uppleva gemenskap.

– Folk ringer hela tiden till vårt kontor och undrar över konferensen och hoppas att den ska bli av, avslutar Göran Duveskog.

Elise fick vittna om Jesus Kristus i Svenska Dagbladet

Media. – Berätta för mig om din tro, säger Svenska Dagbladets journalist till 85-åriga Elise Lindqvist,... fredag 30/7 13:06

Kravallerna i Sydafrika och hoppet om Guds dom

Ledare Den senaste tidens kravaller i Sydafrika har skakat om en hel värld. Inte sedan... lördag 31/7 00:10

Om kärlek för Jesus varit det som känns bra just då hade vi varit förlorade för alltid.

Gästkrönika Kärlek. Vad är den? Vad gör den? Hur definieras den? De kanske mest berömda Bibelorden om kärlek är... lördag 31/7 00:00

Var fjärde svensk drömmer om att köra Motorcykel

Novus. Intresset för att börja köra motorcykel är stort bland svenskarna visar en ny undersökning från... fredag 30/7 05:00
E-tidning
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier