Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Torpkonferensen brukar samla omkring 10 000 personer. I år ställs konferensen in. Foto: Emmanuel Ingelsten

Inställda konferenser – siktar mot nästa år

Närbild · Publicerad 16:20, 28 maj 2020

Israels vänners sommarkonferens, som varje år hålls i Värnamo, har ställts in. Arrangören vill i det här läget i stället skapa nya forum såsom regionkonferenser samt webbaserat fördjupningsmaterial. Mer information finns på hemsidan israelsvanner.se.

I slutet av april meddelade Lapplandsveckan, som i fjol firade 100 år, att årets konferens ställs in. Det finns dock planer på att hemsidan ska bli en portal för webbsändningar under vecka 27, samma vecka som Lapplandsveckan skulle ägt rum. Följ utvecklingen på hemsidan lappis.se.

New Wines sommarkonferens var en av de första konferenserna att meddela att man ställt in på grund av läget i världen. Konferensen skulle ägt rum i Vänersborg Arena 24–28 juni.

I mitten av maj meddelade också Gullbrannafestivalen att man landat i att skjuta upp festivalen ett år. De artister som skulle uppträtt i sommar är i stället inbokade att komma till nästa festival.

Även sommarlägret ”Vineyard Nordic Summer Camp”, som varje år brukar arrangeras på Nyhemsområdet, är inställt, meddelar arrangören på sin hemsida summercamp.vineyardnordic.org.

Kravallerna i Sydafrika och hoppet om Guds dom

Ledare Den senaste tidens kravaller i Sydafrika har skakat om en hel värld. Inte sedan... lördag 31/7 00:10

Elise fick vittna om Jesus Kristus i Svenska Dagbladet

Media. – Berätta för mig om din tro, säger Svenska Dagbladets journalist till 85-åriga Elise Lindqvist,... fredag 30/7 13:06

Om kärlek för Jesus varit det som känns bra just då hade vi varit förlorade för alltid.

Gästkrönika Kärlek. Vad är den? Vad gör den? Hur definieras den? De kanske mest berömda Bibelorden om kärlek är... lördag 31/7 00:00
E-tidning
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier