Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Den kristna gemenskapen i bycentrat Hellamaa. Foto: Privat

Församlingsplantering på ön Muhu i Estland

Missionsglimten · Publicerad 05:00, 23 feb 2023

Under pandemin fick jag ett inre tilltal att grunda en församling på en av öarna i Östersjön – det var när jag körde förbi den största orten på Muhu. Då fick jag se en skylt med texten ”Sirkkas häxbutik”. I mitt hjärta fick jag då frågan: ”Var finns kyrkan och skylten med församlingens namn?”

Ett par år senare sitter jag nu med en grupp intresserade runt ett bord i bycentrat Hellamaa. Flera personer har anslutit sig till vår gemenskap. Våra möten är inga traditionella gudstjänster. Vi brukar sitta runt ett bord och diskutera innehållet i bibeltexter som vi har läst, och dela tankar om tron. Alla har möjlighet att delta och vi sjunger och ber tillsammans.

Arbetet leds av ett team på fyra personer från Ösel och en kvinna från Muhu. Vi inledde arbetet med en Alphakurs, som sedan mynnade ut i samlingar med titeln ”En trevlig aftonstund”, med kaffe, andliga sånger, bibelläsning och bön. Informationen spreds via affischer och inbjudningskort, vilka delades ut i brevlådorna.

Den helige Andes ledning har hjälpt oss på vägen. En del människor har tagit personliga beslut att följa Jesus. Andra har blivit helade från sjukdomar.

För att nå öns invånare, har vi ordnat utflykter och olika evenemang. Gäster från fastlandet och andra länder har besökt våra möten. Dessutom har vi bespisat nödställda och ordnat ved för uppvärmning, där sådant saknats. Vi vill visa att Guds folk är öppna för kontakter och vill betjäna vanliga människor. Dessa insatser har betytt mycket även för relationerna med de lokala myndigheterna.

Vi vill visa att Guds folk är öppna för kontakter och vill betjäna vanliga människor.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10