Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Foto: Pontus Lundahl/TT

Tyst från hånare om ”kyrkornas moralpanik”

Ledare · Publicerad 00:00, 22 jul 2021

När kyrkorna för mer än ett halvsekel sedan varnade för farorna med samhällsutvecklingen – utifrån att politiken främjade sekularisering, mindre respekt för Tio Guds bud och för medmänniskorna – anklagades de av sekulära och ateistiska aktivister inom politik, media och kultur för ”moralpanik”. 

Det Sverige vi möter denna sommar – med näst intill dagliga skjutningar och mordförsök, djupt segregerade områden, bristande tillit och trygghet samt försvagad samhällsgemenskap – har vuxit fram gradvis, steg för steg, under lång tid.  

Mitt i den snabba befolkningstillväxten, med i dag över 30 procent av de boende i landet med rötter utanför Sveriges gränser, har inte den sammanhållning och trygghet Sverige så länge haft som sin styrka, lyckats fortplantas till nya generationer, personer och grupper. 

Vad stort sker, sker tyst – och tar lång tid innan alla vill inse, och erkänna, vad som inträffat. Tysta, och utan att ta ansvar för det inträffade, är i dag de personer och grupperingar som hånade gångna tiders kyrkoledare för vad dessa såg var på väg att bryta ned vårt land. 

Läs mer

  Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

  USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

  Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

  Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

  Bibliska namn populära hos nyblivna föräldrar i Norge

  Norge. Bibliska namn har blivit allt vanligare i Norge under det senaste dryga årtiondet. Jakob och Noah... måndag 6/2 10:00

  Korruption och kriminella i politiken

  Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00