Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

Andreas Norlén (M) Foto: Anders Wiklund/TT

Troende ses som politisk ”belastning”

Ledare · Publicerad 00:00, 28 sep 2022

Omvalet i måndags av Andreas Norlén (M) till riksdagens talman och nyvalet av Julia Kronlid (SD) som 2:e vice talman leder återigen till frågor om hur folkvaldas fromhetsliv och innerlighet i sin kristna tro speglas.  

Granskningen är uppenbart negativ. Att vara kristet troende skildras som en politisk belastning. Motståndare kräver avbön. 

Att sverigedemokraten Julia Kronlid utifrån sin kristna tro aktivt verkat i riksdagen för att genomföra partiets dåvarande linje, numera tyvärr övergiven, om skydd för det ofödda barnet från graviditetsvecka 12, läggs henne till sådan last från MP och V att Kronlid anses vara direkt olämplig som 2:e vice talman. 

Att hon även lyft ett skapelseperspektiv på universums tillkomst anses av samma belackare också det bryta mot påstådd politisk korrekthet. Ingen ledande politiker verkar få yppa att vetenskapen knappast äger svaren på tillvarons samtliga mysterier. 

Kristenheten borde nu i stället visa sin glädje över att vårt land fått en talman och 2:e vice talman som båda är öppet troende kristna. Det ska ses som vad det är: en enorm tillgång för riksdagen och svenska folket.

Intern strid i muslimska partiet Nyans – grundaren utmanas

Politik. Partiet Nyans skakas av en intern strid, bara några månader efter att man vunnit fullmäktigemandat... tisdag 6/12 14:00

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00