Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

På onsdagskvällen slogs all tågtrafik söder om Uppsala ut helt. Foto: Fredrik Persson/TT

Tågkaos och samhällets skörhet

Ledare · Publicerad 00:00, 9 dec 2022

Tågresandet från Uppsala och söderut i landet slogs helt ut under onsdagskvällen, detta till följd av ett fel i den interna telefonkommunikationen.  

Samtidigt som hundratusentals resenärer drabbades visar det inträffade på uppenbar bräcklighet med brist på alternativa metoder och lösningar eller back-up-procedurer för att, som i detta fall, hålla i gång ett helt nationellt tågsystem. 

Parallellt med denna synnerligen allvarliga händelse inom tågväsendet utmanar upptrappningen av fientliga ryska cyberattacker funktionaliteten i offentlig verksamhet eller bankväsende. Nu senast handlar det om svårigheterna att kunna betala ut a-kasseersättningen i tid, något som kan drabba oerhört många i en redan ekonomiskt svag grupp arbetslösa. 

Lärdomen av det som inträffar allt oftare, i en alltmer orolig ny värld, handlar om att robustheten, uthålligheten, hållbarheten, långsiktigheten och beredskapen väsentligt måste förstärkas när hela vårt samhälle utmanas.  

Alternativa reservlösningar behöver fram, närmast kosta vad det kosta vill. Hoten i framtiden mot vår trygghet och säkerhet kan nämligen bli än mer ödesdigra. 

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Estonia-filmare får skärpt straff

Brott. Två män i ett filmteam som skickade ner en dykrobot till Estonias vrak får skärpta straff av... onsdag 29/3 21:00

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00