Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: AP/TT

Ledaren som inte flyr ger ukrainskt mod

Ledare · Publicerad 00:00, 4 mar 2022

Heroiskt fortsätter Ukrainas folkvalde president Volodymyr Zelensky att leda och motivera sina landsmän under den blodiga ryska invasionen. Han står kvar på sin post, trots att han är väl medveten om att diktatorn i Kreml, Putin, satt ett pris på Zelenskys huvud genom att skicka in utvalda mördarsoldater i huvudstaden Kiev.

Till skillnad från Afghanistans korrupta ledarskap, symboliserat av dåvarande president Ashraf Ghanis omedelbara flykt när de islamistiska talibanerna angrep Kabul i augusti i fjol, lämnar inte Zelensky sitt lands belägrade huvudstad.

Det visar på precis det ledarskap en utsatt nation och dess kämpande folk behöver, något Afghanistan saknade. Visdomen i talesättet, att den som sist lämnar fartyget är kaptenen, förkroppsligas till fullo av Ukrainas ständigt jagade president.

I ett av sina starka tal nyligen påminde den judiskättade gifte tvåbarnspappan sitt ukrainska folk, och hela världen, om att livet är starkare än döden. President Zelenskys personliga mod, inspirerande ledarskap och lugn stärker moralen i det ukrainska motståndet mot Rysslands orättfärdiga invasion. Det imponerar på en hel värld.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10