Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Partiledare Annie Lööf (C) Foto: Ali Lorestani/TT

C bäddar för egen brakförlust

Ledare · Publicerad 00:00, 17 aug 2022

Partiledare Annie Lööf tar nu bladet från munnen i DN (15/8) och säger det rakt ut: Trots Centerns tydligt fallande opinionsmätningar kommer hennes parti att stödja att S blir kvar vid regeringsmakten, och med Magdalena Andersson (S) som fortsatt statsminister. Borta och slängt på skräphögen är allianssamarbetet med M, KD och L.

Lööf och Centern tar i och med detta besked därmed ytterligare ett avgörande steg mot att partiet nu även vill regera ihop med S, i en koalition 2022–2026, utöver att man redan i åtta år har släppt fram en S-regering efter de två senaste valen. 

Med andra ord agerar Centern för att närmast permanenta det socialdemokratiska regeringsinnehavet, trots de uppenbara och djupa samhällsproblem som S har berett marken för och inte förmår att ta Sverige ut ur. Tydligast ser vi detta i en tilltagande våldsspiral, med växande gängkriminalitet, ständiga dödsskjutningar, segregation, framväxt av islamism och ett allt större skuggsamhälle. 

Lööfs Center-ekvation går inte ihop och bäddar för en brakförlust, då borgerliga alliansväljare kommer att fortsätta att i växande grad överge C – samtidigt som rödgröna sympatisörer aldrig kan tänka sig att rösta på ett parti med borgerligt ursprung. 

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00