Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Kommer det åter att stå mellan Donald Trump och Joe Biden i nästa presidentval? Foto: AP/TT

Biden–Trump kan få sin upprepning

Ledare · Publicerad 00:00, 27 apr 2023

Entusiasmen inom det egna partiet är inte direkt översvallande efter att Joe Biden på tisdagen meddelade att han åter ställer upp för att försöka bli demokraternas presidentkandidat i USA nästa år.

Det var 2020 som den dåvarande innehavaren av Vita huset, Donald Trump, knappt besegrades av utmananaren Joe Biden.

Därmed verkar i dagsläget allt bäddat för en upprepning av förra presidentvalet. Få amerikaner ser det som en favorit i repris, med Biden född 1942 respektive Trump 1946.

Mest intresserad av att få samme motståndare även denna gång är, paradoxalt nog, just Biden, som på så sätt har ett uppenbart egenintresse i att Trumps provval blir framgångsrika.

Undersökningar visar nämligen att Bidens och Demokratiska partiets chans i att vinna presidentvalet en andra gång i rad ligger just i att möta Trump, som med sin politiska stil och budskap tycks skrämma bort mittenväljare.

Frågan är om någon annan republikansk värdekonservativ kandidat – såsom Floridas guvernör Ron DeSantis eller väckelsekristne tidigare vicepresidenten Mike Pence från Indiana – kan utmana Trump och sedan besegra den i USA så föga populäre Biden.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00