Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

33 000 barn hade förra året så stora psykiska problem att de måste använda psykofarmaka. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX/TT

Barnen offer för svensk familjepolitik

Ledare · Publicerad 00:00, 29 nov 2022

Den extrema svenska familjepolitiken har ett högt pris – som våra barn får betala. 

Enligt en undersökning som Dagens Eko presenterat är förskrivningen av antidepressiva medel till barn tre gånger högre i Sverige än i våra grannländer. 33 000 barn hade 2021 så stora psykiska problem att de måste använda psykofarmaka för att klara sin tillvaro.

Det är förstås oerhört allvarligt.

Svenska barn lever i ett hårt klimat, där stress och irritation från pressade föräldrar formar miljön och där ensamheten och brist på vuxna relationer leder många in i ett så stort mörker att de inte kan hantera det.

Stora skolor, hårda prestationskrav och en vuxen generation som befinner sig i kris, gör framtiden svårhanterlig. Självmord är den vanligaste dödsorsaken i åldersgruppen 15–24 år.

Samtliga partier verkar ha övergett den självklara utgångspunkten att familjen är samhällets grundbult. Det är familjen som behöver hälsovård, stöd och uppskattning, genom en politik som ger föräldrar en rimlig chans att ta hand om sina barn på ett sätt som ger de unga trygghet, värme och framtidstro.

Kanal 10 vädjar om ökat ekonomiskt stöd

Media. Den svenska tv-kanalen Kanal 10 står inför en tuff ekonomisk utmaning och behöver få in... lördag 28/1 18:00

TBN Nordic ändrar strategi – lägger fokus på playtjänst

Media. Den kristna ideella föreningen TBN Nordic gör förändringar i sin strategi och flyttar fokus från... lördag 28/1 13:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10