Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Vad får det för konsekvenser för folkrörelsebaserade partier om bara partiledarna syns och hörs i valdebatten? Foto: Janerik Henriksson/TT

Att tjäna sitt parti – inte äga det

Ledare · Publicerad 00:00, 31 aug 2022

Endast partiledarna syns och hörs, men vad får det för konsekvenser för folkrörelsebaserade partier? Extra påfallande är detta i KD och C. 

Ebba Buschs viftande med Pride-flaggor respektive ett så kallat abortkontrakt väcker många kristnas frågor. Så försätter hon hela KD-partiet och dess mest lojala väljare i djupt bryderi om vad politiken ytterst bottnar i – och vad de röstar på.

Samma sak med Annie Lööf, som har gjort om C till ett allt värdeliberalare parti, som är för surrogatmödraskap och som hetsar mot allt som andas begränsningar i aborträtten.

Parallellt vill hon bilda regering med S och ge maktpartiet ytterligare en mandatperiod med en socialdemokratisk statsminister. Lööf accepterar därmed i ett rödgrönt regeringsunderlag såväl MP – djupt ifrågasatt på landsbygden – som V – sprunget ur Sovjet- och Stalin-hyllande kommunism.

Inte undra på att KD och C just nu tillhör de partier som kan gå mot ett förlustval. Partiledaren äger inte sitt parti, men ska tjäna det.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10