Därför säger Herren Gud så: Se, jag har lagt en grundsten i Sion, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, en fast grundval. Den som tror på den behöver inte fly.
Jesaja 28:16

Världen idag

Överlag präglades utrikespolitiken av en hållning att USA skulle vara ”a shining city upon a hill”, en stad på berget som alla kan se och som ska utgöra ett föredöme för andra länder. Citatet är, symptomatiskt nog, hämtat från Jesu bergspredikan, skriver Kjell O Lejon. Foto: Wikipedia

President Reagans politik var starkt inspirerad av Bibeln

Bibeln var central för Reagan: ”På dess sidor finns alla svar på alla problem som människan någonsin känt till”, kunde han säga. Denna uppfattning är orsaken till att Reagan implicit eller explicit kunde hänvisa till Bibeln i en lång rad olika politiska frågor, skriver Kjell O Lejon.

Kulturserie · Publicerad 00:00, 28 jan 2021

Ronald Reagans bakgrund och livsförståelse var utpräglat kristen. Den tro som planterades i den unge Reagan fanns med livet ut. Ibland underströks detta på ett särskilt sätt, som efter det att han överlevde mordförsöket den 30 mars 1981: ”De dagar som återstår för mig är hans [Guds]”, sade han.

Bibeln var central för honom: ”På dess sidor finns alla svar på alla problem som människan någonsin känt till”, kunde han säga. Denna uppfattning är orsaken till att Reagan implicit eller explicit kunde hänvisa till Bibeln i en lång rad olika politiska frågor.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Franklin Graham i nytt tal: Be inte om ursäkt för evangeliet

Bibeltro. Vid ett tal i Florida varnade evangelisten Franklin Graham för att en storm mot kristna är på väg,... fredag 2/6 10:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10