Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Webb-tv: Så har 68-rörelsen präglat kyrkan

Nya vänsterns påverkan på kyrkan. Det är ämnet för veckans Hotspot. Programmet gästas av forskaren Johan Sundeen som är författare till boken ”68-kyrkan”.

Kultur · Publicerad 08:50, 23 jan 2021

– Forskningen om revolutionsåret 1968 är väldigt stor. Däremot är forskningen om det här som ibland kallas för ”det långa 68” eller arvet efter 68 inte alls lika omfattande, säger Johan Sundeen i veckans Hotspot.

Detta var något som han och en grupp forskare ville råda bot på. Johan Sundeen, som är docent i idé- och lärdomshistoria, valde att fokusera på vänsters påverkan på kyrkan. Resultatet blev boken 68-kyrkan som gavs ut i början av 2017.

Hotspot är ett samtalsprogram som produceras av Vision Sverige och Världen idag. Programledare Marco Strömberg och Per Ewert möter gäster för djuplodande samtal om kristen tro, kultur och samhälle.

Fotnot: Se alla Hotspots program på Världen idag play

Tvåfrontskrig krävs för att stå emot dödshjälpsvågen

Ledare På europeisk nivå faller nu skymningen när det gäller frågan om eutanasi. Hitintills är det fyra... onsdag 14/4 00:10

Har du någon som ber för dig?

Vardagskrönika Min morfar flyttade till himlen när jag var elva år. De sista åren var han svag av sin sjukdom och... onsdag 14/4 00:10
E-tidning
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier