Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Klimatrörelsens extrema ideologiska rötter

När Greta Thunberg nu inte längre vill vara ansiktet utåt för klimataktivismen frågar sig skribenten Johan Westerholm vem som kliver in i hennes ställe. Det finns en risk att hennes arvtagare gräver djupt i rörelsens rötter där till och med människoliv kan offras på klimatets altare.

Kultur · Publicerad 05:00, 11 nov 2022

I skuggan av eftervalsdebatten pågår en rad rörelser inom det vänsterradikala klustret. Ett kluster där inte bara den neo-liberala vänstern ryms utan som uppvisar kommunicerande kärl med allt från klimat-och miljörörelsen till djurrättsaktivister. I Sverige har klimat- och miljörrörelsen mer eller mindre kollapsat efter det svenska valet. Valresultatet var nedslående för alla och Miljöpartiet räddades endast kvar i det parlamentariska systemet av socialdemokratiska stödröster.

Men det innebär inte att denna rörelse är död på något sätt. Tvärtom ser den ut att ta till andra metoder för att driva opnion.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10