Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Hoten mot medborgarnas tillgång till offentliga beslut

Regeringen Löfven lade vid två tillfällen fram en proposition på ändrade mediegrundlagar, med avsikt att begränsa medborgarnas tillgång till offentliga beslut. En ordning som annars endast tillämpas i diktaturer, såsom Sovjetunionen och DDR, skriver Johan Westerholm om propositionen som i sista stund stoppades av oppositionen.

Kultur · Publicerad 00:10, 5 mar 2022

Under föregående mandatperiod lade regeringen Löfven, genom justitieminister Morgan Johansson (S), fram propositionen ”Ändrade mediegrundlagar” som baserades på en departementsskrivelse DS 2017:57, ”Följdändringar till ändrade mediegrundlagar”.

En av de mer vittgående förändringarna som föreslogs av regeringen var förslaget på att det skulle bli möjligt att i lag föreskriva om förbud mot offentliggörande av vissa särskilt integritetskänsliga personuppgifter, om de är tillgängliga på ett sätt som innebär särskilda risker för intrång i enskildas personliga integritet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00