Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Gud och musiken blev Katy Nicholes väg genom smärtan

Efter en lång tid av smärta var Katy Nichole på väg att ge upp och ta livet av sig. Nu har hon precis släppt sitt debutalbum, och vittnar om hur Gud hjälpt henne genom all kamp och smärta.

– Gud är med dig genom allt, säger hon i en intervju med radiostationen Way FM.

Kultur · Publicerad 14:00, 11 maj 2023

Amerikanska artisten Katy Nichole var okänd för en hel värld när hon 2021 lade upp ett klipp på Tiktok där hon sjöng sin singel ”In Jesus’ name (God of possible)”. Men klippet exploderade viralt och sågs på kort tid mer än 80 miljoner gånger på sociala medieplattformen.

Sången är skriven under en lång kamp med sjukdomen skolios, som innebär att ha en krokig ryggrad. Just musiken blev en tillflyktsort när hon kämpade som mest.

– Jag sjunger inte de här sångerna bara för att, jag sjunger sångerna för att det var så jag tog mig igenom smärtan … genom att skriva sånger och prata med Jesus, berättade hon vid en spelning i Florida tidigare i år, vilket sajten Christian Headlines rapporterar om.

Med konstant smärta var hennes liv en lång kamp.

– Det fanns en punkt i mitt liv där jag ville ge upp, berättade hon för sina fans vid spelningen.

Efter en operation för att försöka få ordning på ryggraden hamnade Katy Nichole i en djup depression och övervägde att ta sitt liv.

– Jag såg inget hopp, jag kunde inte hitta det. Jag opererade ryggen och hade en massa smärta, jag såg inget hopp, sade hon, och berättade hur hon tog tag i en burk med piller efter operationen.

– Jag tog med mig burken in i badrummet och, på något sätt, ramlade den ur mina händer och ner på golvet och pillren hamnade överallt.

Då hörde hon Gud tala till henne.

– I den stunden hörde jag Gud säga: ”Håll ut, jag är inte klar än.”

Flera månader efter operationen såg Katy en regnbåge på himlen, vilket för henne blev ett tecken på att allting skulle bli bra igen.

– Jag visste i den stunden att de ord som jag höll fast vid, Guds ord, skulle ta mig till en vacker plats, och jag litade på honom i det.

Hennes kamp mot skolios gjorde att hon skrev sin Tiktok-succé ”In Jesus’ name”, vilket i sin tur ledde till ett skivkontrakt. I dag har sången spelats närmare 24 miljoner gånger på Spotify och lika många gånger på Youtube.

Nu har Katy Nichole precis släppt sitt debutalbum Jesus changed my life och vill med sin musik förmedla budskapet om att aldrig ge upp, ens när det känns som mörkast.

– Du ser inte något hopp, du vill ge upp, och du bara väntar på de där orden. Och ibland talar Gud genom andra för att ge dig de där orden, sade hon till publiken i Florida.

Även vid tidigare intervjuer har Katy ofta öppnat upp om hur det är att lita på Gud mitt i tuffa tider.

– Det gäller att ha en djärv tro. Framåt är bara ett steg och Gud kan göra resten, sade hon i en intervju med den amerikanska radiostationen Way FM förra året.

– Om jag vaknar med intentionen att ära Gud och lyda Gud i allt jag gör, då kan jag göra det även i smärtan. Jag kan prisa honom i smärtan. Gud är med dig genom allt, sade hon.

I dag mår Katy Nichole bättre men sade till Way FM att hon fortfarande är ute på en ”helanderesa”.

– Helande är livslångt, ända till evigheten. Det är då det ultimata helandet sker.

Framåt är bara ett steg och Gud kan göra resten.

Katy Nichole

Född i juli 2000, i Illinois.

Debuterade förra året med singeln ”In Jesus’ name (God of possible)” efter att ha sjungit låten på Tiktok.

Aktuell med debutalbumet Jesus changed my life.

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00