Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Är Kristdemokraterna ett konservativt parti?

Som en tråd genom arrangemanget löpte frågan om huruvida, och i så fall i vad mån, kristdemokraterna är ett konservativt parti. Att ett ja-svar ligger nära till hands gjorde statsvetaren Stig-Björn Ljunggren klart, skriver Johan Sundeen.

Kultur · Publicerad 00:00, 17 okt 2020

Inbäddat i Bergslagens skogsklädda kulturbygd ligger världsarvet Engelsbergs bruk. Den gamla industrimiljön har i Axel och Margaret Ax:son Johnson stiftelses regi förvandlats till en intellektuell verkstad. Högklassiga seminarier hålls numera regelbundet i den gamla Ventilfabriken.

Tredje parti ut att få sina bärande idéer ventilerade på Engelsberg var förra veckan Krist­demo­kraterna. Statsvetare, journalister och företrädare för KD – nio föreläsare allt som allt – gav perspektiv på partiets då-, nu- och framtid. Som en tråd genom arrangemanget löpte frågan om huruvida, och i så fall i vad mån, kristdemokraterna är ett konservativt parti.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

17-åriga Signe levde utan skärmar under sex månader

Ung. Det tillhör inte vanligheterna att en 17-åring väljer att leva skärmfritt. Men för Signe Strålin... lördag 24/10 13:27
E-tidning
Senaste magasinen