Krönika

Våldet som underminerar Israels sak

Publicerad Uppdaterad

Det finns tillfällen när man som Israels försvarare och som överbevisad om judarnas rättvisa sak känner att man står avklädd och hjälplös – och inte så lite uppgiven. Men det är inte när Israels kritiker härjar som värst med halvsanningar, förvrängningar och direkta lögner. Då kan man faktiskt lägga fakta på bordet och sedan är det upp till den enskilde vem man väljer att tro på. Det svåraste är när fakta fördömer israeliska handlingar; eller mer korrekt, handlingar utförda av en liten grupp israeler.

I efterdyningarna av förra veckans horribla terrorangrepp utanför Eli i Samarien, där fyra judar mördades, följde fem dagar med angrepp utförda av judiska grupper på arabiska byar. I Turmus Aiya och Umm Tzafa sattes sammanlagt dussintals bilar och hus i brand, byggnader vandaliserades och människor skadades.

Försvarschefen och polischefen fördömde gemensamt dessa handlingar och definierade dem som terrorism. Även premiärminister Benjamin Netanyahu fördömde handlingarna och sade att ingen har rätt att ta lagen i egna händer.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS