Krönika

Vägen som vida överträffar alla andra

Publicerad Uppdaterad

För någon vecka sedan fick goda vänner till oss besök av en familj som under drygt fyra år varit en del av en bönegemenskap på Herrnhut. Herrnhut är en plats i Tyskland, söder om Dresden, som framför allt är känd för det bönemöte som varade dag och natt i hundratjugo år (!) under 1700- och 1800-talet. Under en bönehelg bjöd vi in mannen i familjen att dela med sig av sina erfarenheter och Herrnhuts historia.

När jag efter samlingen summerade för mig själv, var det två saker som stack ut. Den första var svaret på den fråga som redan hängde i luften: Vad var drivkraften som gav en sådan extrem uthållighet i bön? Var det längtan efter väckelse? Passion och stark vilja? Eller djup insikt om behovet av väckelse, krismedvetenhet? Svaret var lika befriande som uppfordrande: hjärtat i Herrnhut var kärleken. Så fundamentalt. Och direkt började den helige Ande påminna mig om bibelord som bekräftade och ytterligare förstärkte tyngden i denna grund.

Jesus fick en gång frågan om vilket som var det största budet. Han svarade: ”Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd.” (Matt 22:37). Johannes skriver: ”Den som inte älskar har inte lärt känna Gud, för Gud är kärlek.” (1 Joh 4:8).

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS