Krönika

Samtal om Jesus över en kopp kaffe

Ett muslimskt land i Mellanöstern
Ett muslimskt land i Mellanöstern
Publicerad Uppdaterad

Böneutropet för eftermiddags­bönen i vår lilla ökenstad har precis tystnat. Jag och min vän Sara, en troende från muslimsk bakgrund, har just börjat dricka kaffet när hon ivrigt frågar ”Ska vi fortsätta titta på serien nu?”

Jag fascineras av hennes iver, längtan att få gå djupare, viljan att upptäcka mer vem Gud är och det liv vi kan leva genom honom.

Det är första gången vi träffas på tre månader eftersom vi inte kunnat ses på grund av nedstängningen av landet med anledning av covid-19. Bara ett par veckor innan allt stängdes ner hade vi börjat titta på Al Massira tillsammans, en filmserie som beskriver Guds frälsningsplan med början i Skapelsen och sedan vidare genom Bibeln fram till Jesus.

Filmerna och det skrivna materialet med frågor skildrar på ett fantastiskt sätt hur hela Bibeln pekar på ”den som ska komma”, Messias – han som kan rädda oss från synd och föra oss in i gemenskap med Fadern, det som vi ytterst sett är skapade till och ämnade för.

Serien är kanske först och främst avsedd för dem som ännu inte känner Jesus, men trots att Sara har varit en troende i ett par år nu älskar hon att upptäcka de många gammal­testamentliga berättelserna som talar om Jesus utan att nämna hans namn. 

När vi tittat klart och kaffet är urdrucket pratar vi om det vi sett och hur det har berört oss och avslutar med att be för varandra och våra familjer. Maram, Saras syster, har också börjat visa intresse för hennes tro. ”Kanske ska vi bjuda med henne nästa gång?”

Powered by Labrador CMS