Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Benny Gantz. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Splittring i lägret som vill få bort Netanyahu

Israelkommentar · Publicerad 17:28, 2 jan 2019

Det har under flera månader stått klart att Benny Gantz vill gå in i politiken. I opinionsundersökningar har han fått uppemot 15 mandat till sitt – tills i torsdags förra veckan – fiktiva parti. Oavsett om samarbetet med Moshe Ya’alon blir verklighet eller inte, verkar det som om Stryka för Israel kommer att placera sig till mitten-höger på den politiska skalan.

Där befinner sig redan Netanyahus Likud, och premiärministern är nog synnerligen missnöjd med det nya partiet, som ganska säkert kommer att ta röster från Likud – men kanske också från Labor. Gantz parti ser ut att bli jokern i det kommandet valet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Har politikerna lärt sig läxan från förra valkampanjen?

Israelkommentar Man skulle kunna tro att med två val så tätt inpå varandra som april och september, borde resultaten bli ganska lika. Men det är verkligen inte...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...