Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Benny Gantz. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Splittring i lägret som vill få bort Netanyahu

Israelkommentar · Publicerad 17:28, 2 jan 2019

Det har under flera månader stått klart att Benny Gantz vill gå in i politiken. I opinionsundersökningar har han fått uppemot 15 mandat till sitt – tills i torsdags förra veckan – fiktiva parti. Oavsett om samarbetet med Moshe Ya’alon blir verklighet eller inte, verkar det som om Stryka för Israel kommer att placera sig till mitten-höger på den politiska skalan.

Där befinner sig redan Netanyahus Likud, och premiärministern är nog synnerligen missnöjd med det nya partiet, som ganska säkert kommer att ta röster från Likud – men kanske också från Labor. Gantz parti ser ut att bli jokern i det kommandet valet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...

Rapport: Rättsosäker prövning av konvertiter

Kyrkornas konvertitutredning Asylprövningen för afghaner som konverterat till kristendom är rättsosäker och godtycklig, enligt en kartläggning som omfattar 619 afghanska...