Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

En deadline får oss att fokusera på det viktigaste

Inför söndag · Publicerad 00:00, 10 nov 2022

Utan en deadline skjuter jag lätt upp saker. Morgondagen kan bli som ett slags förvaringsplats för försummelser. Kyrkoåret går mot sitt slut och söndagens texter andas avslut och beredskap. Vi påminns om att vår jordiska tillvaro, så som vi känner den, inte kommer att vara för evigt. Tillsammans med de tjänare som håller sig vakna i Lukastexten uppmuntras vi att vänta vår Herres hemkomst, eller som trosbekännelsen formulerar det: ”... därifrån igenkommande till att döma levande och döda.” Vi uppmuntras att varje dag leva med Gud och varandra som om vi hade en deadline och inte kunde skjuta upp något till morgondagen.

På höstlovet fick jag vara med och leda en gruppresa på storslagna gröna Irland i S:t Patricks fotspår. Inför avresedagen hade jag fullt fokus på att packa, komma i tid till flyget och så vidare, och allt annat fick stå åt sidan. En deadline påverkar våra prioriteringar och det som är mest angeläget får fokus. En kyrka och en kristen som lever med Jesu återkomst för ögonen, tappar inte fokus på det viktigaste.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Bibliska namn populära hos nyblivna föräldrar i Norge

Norge. Bibliska namn har blivit allt vanligare i Norge under det senaste dryga årtiondet. Jakob och Noah... måndag 6/2 10:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00