Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

En bra bön att be gällande kriget i Ukraina

Gästkrönika · Publicerad 00:00, 14 mar 2023

Som specialiserad på texter om krig och elände har jag utan att röra en min klarat av att läsa en massa texter om Rysslands krig mot landet vars existens Putin förnekat, Ukraina. Men så, häromdagen, läste jag om en ukrainsk by och den brutalitet som dess invånare utsattes för av vanliga ryska soldater. Under en månad var byns befolkning inlåsta i en källare, ”motiverat” av att ett ryskt högkvarter skulle etableras i byn. 

”De inlåsta människorna, friska och sjuka i varierande åldrar, kunde ju också ha avrättats”, kanske någon nu tänker. Ja, det är sant, byborna blev ”bara” instängda och de fick även viss tillgång till föda. Men det var så vidrigt trångt, mörkt och syre­fattigt i källaren att flera avled, efter att de hade blivit vansinniga. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00