Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Missionsplats för långväga

- Gospelveckan är en av sommaren höjdpunkter på Gullbrannagården. Det säger Ewa Bylander, föreståndare för gården.

· Publicerad 10:15, 30 jun 2011

Med över 400 programpunkter i sommar är Alliansmissionens flotta camping en magnet i det kristna sommar-Sverige. Många är de som väljer att semestra här under en vecka eller längre tid.
– Men flera reser hit långtifrån bara för att lyssna på en talare förklarar Ewa Bylander, som tillsammans med sin man Anders, är primus motor på gården sedan 25 år tillbaka.
Gullbrannagården är långt från en traditionell frikyrkoverksamhet.
Med över 16 miljoner i omsättning per år och 18 helårsanställda personer, som på sommaren kompletteras med 50 säsongsanställda, är Gullbrannakonceptet snarare en andlig storindustri än en kristen liten camping.
Undersökningar gården gjort visar att en fjärdedel av besökarna inte har någon anknytning till en kyrka.
– Det gör oss till en missionsplats, säger Ewa Bylander.
Till sin hjälp har hon såväl "gårdspastorer" och ett "gårdsgäng" på rullande schema under sommaren. Gänget består av ideella krafter och församlingar ansvarar för var sin vecka under sommaren.
För sjätte året i rad är Britta Hermansson gårdspastor under gospelveckan. Till vardags är hon resande evangelistinom Mis-sionskyrkan.
– Det känns
jätteroligt. Det
är häftigt med
alla dessa människor som älskar
att sjunga.
När man väljer vilken vecka man ska vara gårdspastor prioriterar jag alltid gospelveckan, säger Britta Hermansson, som varje morgon håller andakt för gospelsångarna.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

LRF: Minska vildsvinsstammen med 90 procent

Djur. Minska vildsvinsstammen med 270 000 djur till 30 000. Det begär Lantbrukarnas riksförbund (LRF) och... torsdag 28/9 22:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00
E-tidning
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier