HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Smyrnakyrkan i Göteborg delar ut kassar med manna

Fyra dagar i veckan delar volontärer i Smyrnakyrkan i Göteborg ut kassar fulla av mat till behövande. Arbetet, som tog sin start för fem år sedan, har satt hela församlingen i rörelse och är ett välkommet inslag enligt stadens socialkontor.

Arbetsliv · Publicerad 09:00, 1 mar 2018

I entrén på Smyrnakyrkan i centrala Göteborg passerar två män förbi omsorgspastor Tomas Sjödin. ”Hej, pappa”, säger den ene, ”Hej, boss”, säger den andre. 

Det är en helt vanlig dag i Smyrnakyrkan. På kyrktorget är det fullt av människor som kommit för att registrera sig för att hämta ut en kasse med mat. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...