Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Varje droppe av Jesu blod bär en människas namn

Vardagskrönika · Publicerad 00:00, 9 nov 2022

Vi kanske borde säga något om flyktingar – det var ett tag sedan nu. När den stora flyktingvågen kom år 2015 var de på allas läppar, och bilden av den lille pojken som spolats upp på land lämnar mig aldrig. Sedan kom bakslaget i form av tiotusentals människor som kanske integrerades för dåligt. I den vevan skrev jag en text om att alla ville hjälpa den lille pojken som spolats upp på land, men när pojken blivit tonåring och började uppföra sig illa i förorten ville vi inte hjälpa längre. ”Kärlek är ett smärtsamt val” – så hette texten. Det kostar att älska, och om vår kärlek tar slut vid dåligt uppförande så var det aldrig kärlek från första början.

För kärleken är tålig och mild, och den tillräknar inte det onda. Ibland kan känslan vi får när vi ser barn fara illa, vara samma känsla som när en blodig scen dyker upp på film. Vi tittar undan, vi får en klump i magen, vi lider en minut eller två. Men kärleken är mer än så. Den fortsätter älska även dem som inte vet hur de ska bete sig.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Bibliska namn populära hos nyblivna föräldrar i Norge

Norge. Bibliska namn har blivit allt vanligare i Norge under det senaste dryga årtiondet. Jakob och Noah... måndag 6/2 10:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00