Prisa vår Gud, ni folk, låt hans lov ljuda högt, för han gav liv åt vår själ och lät inte vår fot vackla.
Psaltaren 66:8–9

Världen idag

Det är en mänsklig rättighet att få möjlighet att höra evangeliet om Jesus.

Vardagskrönika · Publicerad 00:00, 19 okt 2021

Vi var relativt unga, vår äldste son vara bara elva månader, och vi var på väg till ett land i Asien som missionärer. Vi hade burit på missionskallelsen under något år och våra hjärtan brann för att nå dem som inte fått möjligheten att höra om Jesus.

Nu satt vi på ett hotellrum i en stor stad och undrade om det hade varit ett klokt beslut att resa ut på missionsfältet med ett litet barn.

Vi upplevde mycket glädje, men det fanns också en hel del kamp inom oss. Vi hade kastat loss från Sveriges trygga hamn och var nu på väg in i vårt livs missionsäventyr.

Visst var det ett pris att betala att lämna familj och vänner bakom oss, men inom oss fanns en djup övertygelse om att vi var mitt i Guds vilja. Vi hade beslutat att följa Jesus ut på missionsfältet, och det var ett helt rätt beslut.

När vi i dag, mer än tjugo år senare, ser tillbaka på vår tid i det stora landet i Asien är vi otroligt tacksamma till Gud att han gav oss mod att åka. Många människor fick beröras av evangeliet och många kom till tro på Jesus.

Men vår första missionsinsats påverkade även oss på djupet. Den gav oss en tydlig inriktning för vårt liv, att fortsätta vara medarbetare i Guds stora missionsuppdrag.

Vi hade fått en fördjupad kärlek till dessa dyrbara människor som ännu inte fått höra om Jesus, och den har inte gått ur sedan dess, utan har snarare blivit starkare.

Inom det område som kallas 10/40-fönstret finns det i dag över tre miljarder människor som aldrig fått höra om Jesus. Inom detta område finns det även många folkgrupper där det i dag inte finns en enda känd Jesu efterföljare.

Vi som bor i Sverige kan dagligen läsa vår Bibel och välja och vraka bland undervisning. Varje vecka har vi möjlighet att delta i gudstjänster och kristen gemenskap.

Samtidigt finns det många män­niskor som aldrig hört talas om Jesus eller läst en enda rad i Bibeln. Det är inte rättvist!

Jag anser att det är en mänsklig rättighet för varje människa att någon gång under sitt liv få möjlighet att höra evangeliet om Jesus. Men det kommer bara att ske om någon predikar för dem.

I Romarbrevet skriver aposteln Paulus: ”Men hur ska de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på? Och hur ska de kunna tro på den som de inte har hört? Och hur ska de kunna höra om ingen predikar?” (Rom 10:14).

Jag tror på ett rättvisemärkt evangelium! Det är ett evangelium som når ut till alla folkgrupper genom villiga budbärare. Om vi tillsammans tar ett större gemensamt ansvar för att ta evangeliet till de minst nådda så kommer våra insatser göra stor skillnad och förändra många människors liv och evighet.

För att det ska ske, kommer du och jag behöva göra vissa uppoffringar, i hur vi ber, ger och använder vår tid.

Låt oss leva för det som är större och överlåta oss till uppdraget att nå alla folk och stammar med evangelium om Jesus Kristus.  

Men vår första missionsinsats påverkade även oss på djupet. Den gav oss en tydlig inriktning för vårt liv ...

Känsligt vaccinkrav föreslås i Tyskland

Pandemin. Obligatoriskt krav på vaccinering mot covid-19 och förbud för ickevaccinerade att gå i affär eller... söndag 5/12 13:00

Håll ett vakande öga på nya enpartiregeringen

Ledare Så har då Magdalena Andersson till slut tillträtt ämbetet som statsminister, och står för första... lördag 4/12 00:00

Viktig markering när Sveriges biskopar tog Israel i försvar

Ledare Kyrkomötets beslut att utreda folkrättsbrott i Israel och den palestinska myndigheten (PA) speglar... fredag 3/12 00:10

Pingst i Norden samarbetar om Afrikamission

Mission. Susanne och Bengt Klingberg får ett nytt missionsuppdrag när Pingströrelserna i Sverige, Norge och... söndag 5/12 10:00

Ser regeringen hoten mot landsbygden?

Ledare Det blev en ny minister med ansvar för landsbygdsfrågor: Anna-Caren Sätherberg, tidigare... fredag 3/12 00:00
E-tidning
Världen idag är en obunden nyhets­tidning på kristen grund. Tidningen kommer ut tisdag–lördag. Fredags- och lördagsutgåvorna publiceras endast digitalt.
Senaste magasinen

Signe delar frimodigt sin tro på Youtube

Ung Videoblogg. Signe Jansson försökte till varje pris gömma undan sin kristna tro under sin skolgång. Men en enkel...
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier