Men Herrens ögon ser till dem som vördar honom, till dem som hoppas på hans nåd,
Psaltaren 33:18

Världen idag

Det är en mänsklig rättighet att få möjlighet att höra evangeliet om Jesus.

Vardagskrönika · Publicerad 00:00, 19 okt 2021

Vi var relativt unga, vår äldste son vara bara elva månader, och vi var på väg till ett land i Asien som missionärer. Vi hade burit på missionskallelsen under något år och våra hjärtan brann för att nå dem som inte fått möjligheten att höra om Jesus.

Nu satt vi på ett hotellrum i en stor stad och undrade om det hade varit ett klokt beslut att resa ut på missionsfältet med ett litet barn.

Vi upplevde mycket glädje, men det fanns också en hel del kamp inom oss. Vi hade kastat loss från Sveriges trygga hamn och var nu på väg in i vårt livs missionsäventyr.

Visst var det ett pris att betala att lämna familj och vänner bakom oss, men inom oss fanns en djup övertygelse om att vi var mitt i Guds vilja. Vi hade beslutat att följa Jesus ut på missionsfältet, och det var ett helt rätt beslut.

När vi i dag, mer än tjugo år senare, ser tillbaka på vår tid i det stora landet i Asien är vi otroligt tacksamma till Gud att han gav oss mod att åka. Många människor fick beröras av evangeliet och många kom till tro på Jesus.

Men vår första missionsinsats påverkade även oss på djupet. Den gav oss en tydlig inriktning för vårt liv, att fortsätta vara medarbetare i Guds stora missionsuppdrag.

Vi hade fått en fördjupad kärlek till dessa dyrbara människor som ännu inte fått höra om Jesus, och den har inte gått ur sedan dess, utan har snarare blivit starkare.

Inom det område som kallas 10/40-fönstret finns det i dag över tre miljarder människor som aldrig fått höra om Jesus. Inom detta område finns det även många folkgrupper där det i dag inte finns en enda känd Jesu efterföljare.

Vi som bor i Sverige kan dagligen läsa vår Bibel och välja och vraka bland undervisning. Varje vecka har vi möjlighet att delta i gudstjänster och kristen gemenskap.

Samtidigt finns det många män­niskor som aldrig hört talas om Jesus eller läst en enda rad i Bibeln. Det är inte rättvist!

Jag anser att det är en mänsklig rättighet för varje människa att någon gång under sitt liv få möjlighet att höra evangeliet om Jesus. Men det kommer bara att ske om någon predikar för dem.

I Romarbrevet skriver aposteln Paulus: ”Men hur ska de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på? Och hur ska de kunna tro på den som de inte har hört? Och hur ska de kunna höra om ingen predikar?” (Rom 10:14).

Jag tror på ett rättvisemärkt evangelium! Det är ett evangelium som når ut till alla folkgrupper genom villiga budbärare. Om vi tillsammans tar ett större gemensamt ansvar för att ta evangeliet till de minst nådda så kommer våra insatser göra stor skillnad och förändra många människors liv och evighet.

För att det ska ske, kommer du och jag behöva göra vissa uppoffringar, i hur vi ber, ger och använder vår tid.

Låt oss leva för det som är större och överlåta oss till uppdraget att nå alla folk och stammar med evangelium om Jesus Kristus.  

Men vår första missionsinsats påverkade även oss på djupet. Den gav oss en tydlig inriktning för vårt liv ...

Antalet platser på iva blir allt färre i Sverige

Sjukvård. Antalet intensivvårdsplatser i Sverige fortsätter att minska och kritiska röster talar bland annat... fredag 28/1 16:51

Anklagelserna mot Bibeln måste bemötas och tas på allvar

Ledare I mer än två hundra år har kristen tro utsatts för kritik – inifrån den kultur som själv är ett... lördag 29/1 00:10

Liberala demokrater pressade inför höstens mellanårsval

Ledare Nästan varje USA-president brukar möta sitt första mellanårsval i motvind. Man lovade stort i... fredag 28/1 00:10

Regeringen: Sök upp familjer där barnen inte går i förskola

Politik. Det ska bli tvingande för alla kommuner att bedriva verksamhet där man söker upp och påverkar... fredag 28/1 13:00

Teater, helande och omvändelse

Missionsglimten Här kommer en hjärtlig hälsning från Kroatien. Nu är julhögtiden nästan slut – på riktigt. För oss... lördag 29/1 00:00

Grattis till doktorshatten, prins Daniel!

Ledare Prins Daniel har utsetts till hedersdoktor vid Karolinska institutet i Stockholm för sina stora... fredag 28/1 00:00

Släpp in Jesus att värma dig på köldsöndagen

Omöjligt vara både kall och varm som kristen lördag 29/1 00:00
E-tidning
Tidningen kommer ut tisdag–lördag. Fredags- och lördagsutgåvorna publiceras endast digitalt.
Senaste magasinen
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier