Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Vem kan hjälpa vårt land?

Ungkrönika · Publicerad 00:00, 6 sep 2022

Valet närmar sig, debatterna blir högre och många olika röster lyfts kring hur vi ska lösa problemen i Sverige. Men samtidigt som vallöftena blir fler, växer oron hos många och frågan är: Vad, eller vem, kan hjälpa vårt land?

Jag tycker att det är viktigt med debatter och att möta folk som tänker annorlunda, jag tycker det är intressant med politik och uppskattar verkligen alla politikers vilja att göra Sverige bättre. Men samtidigt vet jag att det finns någon som ännu mer vill Sverige väl. Någon som bryr sig ännu mer om de svaga, som ännu mer ser personerna som lider och som ännu mer vill hjälpa de som mår dåligt.

Där jag bor nu träffar jag dagligen människor som suttit fast i missbruk, kriminalitet och psykisk ohälsa. De berättar hur de tidigare på alla sätt försökt att bli kvitt det livet, men hur ingenting fungerat förrän de mötte Jesus. Ibland var det en långsam process, ibland gick det snabbt, men det var Guds kärlek som bröt igenom hårda hjärtan, helade från abstinens, kom in med nytt hopp och förvandlade deras liv.

Jag är övertygad om att hur många politiska förslag som än läggs fram på hur vi ska hjälpa folk i vårt land, är det ett möte med Guds kärlek som verkligen kommer att hjälpa den här världen. Den kärlek som innefattar oss alla, som är större än vi förstår och som Gud bjuder in oss att vara förmedlare av.

På den inbjudan finns ingen åldersgräns, du behöver inga speciella kvalifikationer och du behöver inte ens veta hur man gör. Det enda Gud letar efter är människor som vill vara med, för resten gör han.

Det är även en inbjudan som alltid börjar med dig, att du först får möta hans enorma kärlek. Paulus, en man som skrivit delar av Bibeln, uttrycker i 2 Korintierbrevet 5 att det som driver honom är Kristi kärlek. Och jag tror att det är tänkt att fungera på samma sätt i dag. Gud vill först möta dig med sin obeskrivligt stora kärlek, för att sedan låta den kärleken bli drivkraften i ditt liv till att älska andra.

Det kan sedan ge uttryck i allt från att lyssna och försöka förstå människor, att ge av det vi har och ta steg utanför vår comfort zone, till att våga dela vår tro, att säga sanningen och att be för någon.

Det kan tyckas både enkelt och utmanade och kan många gånger se litet ut, men när vi sprider Guds kärlek är det sprängfyllt med kraft som har makt att förändra den här världen på riktigt.

Så mitt i alla debatter och diskussioner: Låt aldrig ditt behov att ha rätt leda till att det allra viktigaste försvinner – kärleken. Och mitt i alla funderingar inför valet, glöm inte bort att det finns någon som bryr sig ännu mer om dig och om Sverige. För det är han som på riktigt kan hjälpa den här världen, det är jag övertygad om.

Jag är övertygad om att hur många politiska förslag som än läggs fram på hur vi ska hjälpa folk i vårt land, är det ett möte med Guds kärlek som verkligen kommer att hjälpa den här världen.

Regeringen ger uppdrag om ny svensk folkräkning

Samhälle. För första gången på flera decennier ska en ny svensk folkräkning genomföras. – Vi har tappat... fredag 31/3 18:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

S-förbund i Instagram-inlägg: Förbjud koranbränningar

Politik. Det socialdemokratiska sidoförbundet Tro och Solidaritet uppmanar till förbud mot koranbränningar.... fredag 31/3 15:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00