Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

LP Grow vill lyfta av de ungas bördor

Att många barn och unga mår dåligt i dag vet vi, men vi vet inte alltid vad vi ska göra åt det. LP Grow möter unga som kämpar både med alkohol, droger och psykisk ohälsa i sin vardag.

Ung · Publicerad 08:00, 17 feb 2019

− Unga bär så mycket på deras axlar. De behöver bara någon utomstående som lyssnar. De kan tro att de är orsaken till att en förälder missbrukar. Men det beror inte på ungdomarna, säger Nina Eriksson ansvarig för LP Grow.

Tillsammans med Marielle Larsson arbetar de för att lyfta frågan om alkohol, droger och psykisk ohälsa. Det sistnämnda är ett växande problem och de ser ett samband mellan psykisk ohälsa och självmedicinering.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...