Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

De fick vision från Gud att starta möbelföretag

I januari fick vännerna Felix Eriksson och Marcus Lindholm ta emot ett stipendium på femtusen kronor för sin inspirerande företagsidé.

– Gud gav oss idén att bygga relationer genom våra möbler, säger Felix Eriksson.

Ung · Publicerad 07:00, 26 maj 2023

En examen inom sälj och marknadsföring, kombinerat med en examen i produktutveckling med möbeldesign. Låter det som ett bra koncept för att bilda företag? Vi håller med.

En solig vårdag slår vi oss ner på ett kafé i Stadsparken i Jönköping för att höra mer om visionen och det stipendium de nyligen har fått ta emot från organisationen Oh, Brilliant.

– Vår idé går ut på att skapa hållbara, kreativa möbler som säljs online, berättar Felix medan han smuttar på sin kaffe latte.

Han tillägger att de genom sina möbler vill bygga gemenskap. Marcus instämmer:

– Grundvisionen är väl egentligen: ”Vi skapar rum för goda relationer”. Vi tror mycket på att Gud skapade människan för relationer; med Gud, men också med varandra. Tanken med själva möbeln är ju att man, precis som vi gör nu, sitter och samtalar och bygger relationer.

Båda två är med i Hillsong i Jönköping och leder olika team inom kyrkan. Det var så de fick kontakt.

– Vi har våra respektive områden som vi tycker är roliga och bestämde oss mer eller mindre för att testa att tillsammans göra något av våra gåvor och talanger, säger Marcus.

Felix nickar och inflikar:

– Det var när vi började lära känna varandra lite mer som vi märkte att vi hade gemensamma drömmar och mål.

Felix har fokus på designbiten, medan Marcus inriktar sig på säljdelen. Båda två trivs i sina respektive roller, även om de samtidigt hjälps åt.

Designinspirationen dyker upp lite varstans ifrån, berättar Felix.

– Den kan komma från olika sociala medier, men även naturen. Även när jag läser Bibeln kan idéer bara poppa upp och Gud talar, förklarar han.

Gemenskapstänket tar sig också uttryck genom att de vill skapa event på olika platser.

– Även om säljfokus ligger på nätet och privatpersoner från början är den primära målgruppen, vill vi också skapa face to face-möten och olika workshops, säger Marcus.

Idén att söka stipendium kom när Felix kusin förra året delade ett inlägg på Instagram från organisationen ”Oh, Brilliant”. Organisationen vill fungera som ”… en katalysator för unga människor att få upptäcka och gå djupare i sina gudagivna gåvor med syfte att göra världen till en bättre plats och bygga Guds rike.”

– Jag började följa dem på Instagram. När ansökan för det här året öppnades upp, tänkte jag att det nog skulle passa oss. Så vi testade att söka och det gick bra, säger Felix.

När det var dags att ta emot stipendiet, fick de resa till Göteborg för en heldag tillsammans med övriga stipendiater, inklusive dem som fått stipendium föregående år.

– Det var en väldigt rolig dag och jättekul att få höra andras idéer. Vi deltog även i en workshop, där vi i slutet fick skriva ner hur nästa steg för att förverkliga drömmen skulle se ut, säger Felix.

Vännerna är noga med att ha Gud med sig i planerna och säger att det är viktigt att se till att man är förankrad i Bibeln och i tron.

– Vi vill visa på vem Gud är genom hur han har skapat oss och de drömmar han har lagt i oss. Och vi har en stark tro på att det också kan inspirera andra, säger Felix.

– Gud har lagt gåvor i alla människor. Man hittar det man tycker är kul och har någon slags talang för. Och gåvorna finns ju där av en anledning – om det finns något i hjärtat som inspirerar, tycker jag att man ska våga testa. Det kan bli till välsignelse för andra människor, infogar Marcus.

De har ännu ingen tidpunkt för när allt ska vara klart, men äger en barnslig tro på att Gud öppnar de dörrar de ska gå in i och likaså stänger de dörrar som inte är de rätta.

– Vi har redan fått uppleva det. Även om vi inte har börjat sälja än och det kan ta lite tid innan vi har byggt upp allting, har vi sett hur Gud har öppnat möjligheter som vi själva inte kunde tänka ut, berättar Felix.

De känner inte att allt måste ske precis nu. Båda är engagerade på olika håll och företaget är för närvarande en sidogrej.

– Det är mycket grundarbete på gång. Vi studerar marknaden, tittar på konkurrenter samt hur andra inom samma område marknadsför sig, förklarar Marcus, och ger några konkreta tips på hur man kan nätverka och formulera sina idéer:

– Skriv ner din idé för en produkt eller tjänst och fråga dig vilken målgrupp du vill satsa på. Ta sedan med den till någon som kan utveckla och hjälpa dig. Man måste ha koll på allt ”från ax till limpa” från början.

Felix och Marcus vill gärna uppmuntra alla som har drömmar och visioner.

– Jag arbetar mycket med ungdomar och vill vara en förebild i att satsa på sina drömmar. Då kan de också drömma och våga testa. Vi vet inte alltid vad vi håller på med, skrattar Felix, medan han avslutar:

– När man låter Gud vägleda och lägger allt i hans händer, så leder han och gör mer än vi någonsin kan be eller tänka!

Du kan följa Felix och Marcus resa med företaget på Instagramkontot @sacaios_

Vi vill visa på vem Gud är genom hur han har skapat oss och de drömmar han har lagt i oss.

Felix Eriksson

Ålder: 23 år.

Familj: Mamma, pappa, två bröder.

Bor: Jönköping.

Utbildning: Examen i produktutveckling med möbeldesign.

Gör: Går på Hillsong Bibel och ledarskola, samt jobbar.

Favoritbibelord: Kol 1:16-18.

Marcus Lindholm

Ålder: 26 år.

Familj: Mamma, pappa, tre syskon.

Bor: Jönköping.

Utbildning: Examen inom sälj och marknadsföring.

Gör: Pluggar till polymeringenjör och jobbar som teknisk säljare.

Favoritbibelord: Josua 1:9.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10