Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

”Kyrkan kommer lysa starkt i mörkare tider”

Maning till bön och förberedelse, mitt i ett allvarligt världsläge. Det präglade helgens bön- och ledar-konferens King of Kings i Örnsköldsvik där talare från Sverige, Finland och Norge medverkade.

Tro och Liv · Publicerad 12:00, 3 jun 2022

För femte året hölls den nordiska ledar- och bönekonferensen King of Kings Conference i Örnsköldsvik under Kristi himmelfärdshelgen.

Dagarna präglades av mycket bön och det allvarliga läget i världen, samtidigt som det fanns en stark betoning på tron att Guds rike kommer att utbredas mitt i de tider som nu råder och att det finns en skörd att bärga.

– Det finns människor som längtar, som är oroliga eller känner att det skaver på insidan. Skakningarna i världen är till för att det ska bli enklare att dela evangeliet med människor, menade Rune Borgsö som var en av talarna under konferensen.

Förutom talare från Sverige – Sebastian Stakset, Carl-Gustaf Severin, Hans Weichbrodt, Maria och Thomas Nordberg, Cornelia Forsberg, Rune Borgsö och Sanna Välipakka – medverkade också talare från Finland – Pekka och Neea Perho och Markku Tuppurainen – och från Norge – Håkon Fagervik och Olav Rönhovde.

– Det är dags att be! sade Carl-Gustaf Severin när han manade till bön under konferensens första dag.

– En utsträckt hand är bättre än en knuten näve. Det är inte tid att kritisera varandra, utan ställa oss samman, betonade han.

När Håkon Fagervik skulle tala på fredagskvällen fick även en ukrainsk pastor som rest med honom till konferensen berätta om läget för sin familj och församling. Pastorn berättade att hans son räddades ur stålverket i Mariupol, men att han nu befinner sig som krigsfånge hos ryssarna.

Kriget i Ukraina kom nära konferensensdeltagarna på fler sätt. Även Toni Gadd, Sebastian Stakset och Carl-Gustaf Severin, som alla varit inne i Ukraina sedan krigets början, vittnade om sina upplevelser därifrån.

Hans Weichbrodt förmedlade att under de tider som väntar kommer kyrkan få mer attacker, men vara mer välsignad än någonsin.

När Sebastian Stakset talade under lördagskvällen var hans budskap att kyrkan kommer att lysa starkt i mörkare tider:

– En stor väckelse kommer, men lidandet och härligheten kommer att gå hand i hand. Kristus är vårt hopp om härlighet.

Thomas Nordberg, pastor i konferensens värdförsamling Svedjeholmskyrkan, strök under:

– Frukta inte, men gör dig redo.

Det är dags att be! En utsträckt hand är bättre än en knuten näve. Det är inte tid att kritisera varandra, utan ställa oss samman.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10