Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Infödda i Amazonas: Varför har ingen berättat för oss om Jesus?

David Platt befinner sig i Amazonas med en liten grupp kristna, de sitter kring lägerelden tillsammans med några lokala guider. Guiderna har berättat historier och frågar om David har någon bra historia på lager. Han börjar berätta från Nya testamentet om hur regnskogens skapare kom till världen.

Tro och Liv · Publicerad 07:00, 3 jun 2023

Det finns en orsak till att inte särskilt många människor lever i Amazonas. Världens största regnskog är också en av världens mest hotfulla miljöer – och definitivt den mest aggressiva jag själv någonsin upplevt.

Efter att ha rest med ett litet passagerarplan till en avlägsen by promenerade vår lilla grupp ner till Amazonfloden, där ett par långa, motordrivna kanoter låg och väntade på oss. Vi klättrade i, var och en bärande på en liten ryggsäck med filtrerade vattenflaskor, diverse snacks, ett klädombyte och en liten hängmatta.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00