Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

De bär på en vision om att samla Stockholms unga

Med en gemensam bön om att Guds rike ska komma vill de unga kvinnorna Felicia Bodaxell och Sanna Johannesson samla Stockholms unga kristna.

– Vi längtar efter att Guds rike ska ta plats bland ungdomar och vi brinner för att samla ungdomar tillsammans i Stockholm, säger Sanna Johannesson.

Tro och Liv · Publicerad 15:00, 8 sep 2022

Initiativet som de valt att kalla Kingdom Come är i sin linda, även om visionen burits en längre tid. Det första mötet gick av stapeln 20 maj i år i Folkungakyrkan i Stockholm och nästa möte planeras ske i höst.

Till evenemanget i våras kom ungefär 180 ungdomar, vilket var fler än arrangörerna räknat med.

– Det var så starkt, jag kommer ihåg att vi stod där framme och bara hoppade båda två och vi var så lyckliga, berättar Sanna Johannesson.

Kvällen innehöll lovsång och dans följt av predikan som handlade om Guds fadershjärta. Det erbjöds olika bönestationer dit ungdomarna kunde gå för att få förbön.

Arrangörerna hade förberett sig i bön och när de sedan, från scenen, delade ord och tilltal de fått, kom flera ungdomar fram för att ta emot förbön. 

– De strömmade till förbönen och vi fick be för flera specifika saker som Gud hade sagt innan, säger Felicia Bodaxell.

Felicia är ungdomsledare i City­kyrkan och Sanna i Folkunga­kyrkan, båda i Stockholm. För flera år sedan fick Felicia en vision om att samla Stockholms ungdomar i gemensam tillbedjan till Herren.

– Jag har tänkt på det länge och vetat att någon gång ska det ske, men dörrarna behöver öppnas. Sedan började jag och Sanna prata om det och vi längtade efter samma sak, säger Felicia.

Men när de träffades första gången var det inte helt självklart att de skulle bli vänner.

– Vi har väldigt olika styrkor och vi såg mest våra olikheter i början. Sedan hittade vi varandra någonstans på vägen, berättar Felicia.

– Vi delar ju samma längtan, det var någonstans där vi insåg: ”Men va! Vi kan ju springa tillsammans”.

Det visade sig att de kompletterade varandra bra och bestämde sig för att starta projektet tillsammans. En stor likhet är också att de båda kvinnorna brinner för Jesus och älskar att arbeta med unga.

– Jag älskar Jesus. Jag älskar ungdomar och jag brinner för att ungdomar ska få möta Jesus, säger Sanna.

– Jag brinner för frihet. Jag vill att Stockholms unga ska få möta Jesus och få komma ut i full frihet i sin identitet och i sina liv. Att de ska få bli fria från sådant som håller dem tillbaka från att vara det de är skapta att vara, säger Felicia.

Felicia berättar att hon under skoltiden kunde känna sig ensam som kristen i skolan men när hon var på läger kände hon samhörighet och att hon inte var ensam i tron. 

– Jag har fått växa så mycket när jag har besökt andra sammanhang och när jag fått komma till en konferens och fått se att det är så många kristna ungdomar, säger hon.

– Att få komma samman så och se att vi är många, det har stärkt mig jättemycket, fortsätter hon.

Visionen löper vidare och de satsar på ett nytt evenemang till hösten, men de vill vänta in Guds tajming för vilket datum det kommer ske.

– Vi är väldigt öppna för vad Gud vill göra. Han får göra det han vill, säger Felicia.

Bakom projektet står Citykyrkan ung, Folkunga ung och New Wine ung. Om man vill vara med på nästa tillfälle kan man hålla utkik på deras sociala medier för att se när nästa evenemang äger rum.

– Vi är en stor familj oavsett kyrka och samfund. Vi är många som älskar Jesus och som brinner för Guds rike, säger Felicia.

Jag vill att Stockholms unga ska få möta Jesus och få komma ut i full frihet.

Kingdom Come

Initiativtagare är Citykyrkan ung, Folkunga ung och New Wine ung.

Första eventet ägde rum i Folkungakyrkan i maj 2022.

Felicia Bodaxell

Ålder: 24 år.

Gör: Ungdomsledare i Citykyrkan och studerar på ALT (Akademi för ledarskap och teologi).

Sanna Johannesson

Ålder: 21 år.

Gör: Ungdomsledare i Folkungakyrkan.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10