Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Att tillbe Gud med sitt eget skrivande

Många kristna drivs av en längtan att få uttrycka sig i ord – det må gälla böcker, artiklar, dikter eller annat. Men varför vill vi skriva, vad är vårt syfte? Författaren Ann Swindell drar frågan till sin spets, avslöjar den farligaste fallgropen och pekar på det djupaste syftet med vårt skrivande: att tillbe Gud.

Tro och Liv · Publicerad 05:00, 21 sep 2022

Dem av oss som älskar ord dras gärna till ljudet av smattrande tangenter och analysen av betydelsen på sidorna. Vi känner oss levande när vi vänder och vrider på ord och skapar meningar; somliga av oss upplever till och med att vi är närmare Gud när vi utforskar vår tro genom att skriva om den. Tid som vi spenderar på skrivande känns viktig, närmast helig.

Men för många av oss löper också, parallellt med vår kärlek till skrivandet, drömmen om att få något publicerat. Denna önskan kan vara underblåst av kulturen i stort, som säger att vårt skrivande bara betyder något om våra läsare är många och vår signatur välkänd. Att se våra ord på pränt är allmänt ansett som den sannaste formen av bekräftelse för våra alster.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00