Tro och liv

Aposteln bryter ny mark

Tjänstegåvan apostel illustreras ibland av tummen i en hand. Precis som tummen enkelt kan beröra alla andra fingrar, kan en apostel, då behov uppstår, tillfälligt flöda i var och en av de övriga gåvorna. Men huvudsakligen är aposteln en banbrytare, som lik ingen annan kan öppna nya dörrar och bryta ny mark.
Tjänstegåvan apostel illustreras ibland av tummen i en hand. Precis som tummen enkelt kan beröra alla andra fingrar, kan en apostel, då behov uppstår, tillfälligt flöda i var och en av de övriga gåvorna. Men huvudsakligen är aposteln en banbrytare, som lik ingen annan kan öppna nya dörrar och bryta ny mark. Foto: Illustration: Julia Nordh

Finns det verksamma apostlar även i vår tid? En del skulle svara ja och andra nej på den frågan. Det finns faktiskt något rätt med båda svaren, beroende på utgångspunkt.

Publicerad Uppdaterad

Finns det verksamma apostlar även i vår tid? En del skulle svara ja och andra nej på den frågan. Det finns faktiskt något rätt med båda svaren, beroende på utgångspunkt. Men först, vad är en apostel? Ordet apostolos betyder ”utsänd” och syftar på ett auktoriserat personligt sändebud. ”Den som tar emot er tar emot mig”, sade Jesus till apostlarna (Matt 10:40).

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS