Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Uppståndelselivet – Jesu kraft

I min förra artikel beskrev jag korset som en ständigt närvarande realitet i varje troende människas liv. Korset är, som Dietrich Bonhoeffer uttrycker det, ”inte ett hemskt slut på ett lyckligt liv”. I stället ”står det i början av gemenskapen med Kristus”, och det ”för oss in i det direkta personliga förhållandet till Jesus Kristus,” skriver Olof Edsinger.

Tro och liv-serie · Publicerad 09:58, 25 apr 2019

Av detta skäl tror jag att det är viktigt att inte för snabbt skaka av oss budskapet om korsvägen. Att lida för vår tro är inte bara en oönskad bieffekt av vår gemenskap med Herren – det är en direkt följd av att vi som kristna har slagit följe med en korsfäst Gud.

Den som flyr bort från alla former av lidande som kristen, kan därför visa sig fly från sin egen Herre. ”Den som inte bär sitt kors och följer mig kan inte vara min lärjunge”, säger Jesus (Luk 14:27).

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00
E-tidning
Senaste magasinen