Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Pionjären och bönemissionären Kjell Sjöberg var steget före

Som 18-åring tog han ett förnyat beslut att följa Jesus – något som skulle prägla resten av Kjell Sjöbergs liv. På missionsfältet upptäckte han bönens kraft, något som kom att prägla hans fortsatta initiativ och kallelse också på hemmaplan.

Tro och liv-serie · Publicerad 00:00, 12 maj 2023

Året är 1951 och väckelsen vind blåser över Sverige. I en överfylld Filadelfiakyrka i Stockholm sitter en 18-årig Kjell Sjöberg. Trots uppväxten i ett pastorshem – där pappa Tage var en framstående profil – hade Kjell tagit allt mer avstånd från församlingen och sin kristna tro.

Men på väg ner från läktaren får Kjell ett profetisk tilltal av en man. Orden drabbar honom med kraft och Kjell tar ett fönyat beslut att följa Jesus. Kjell hoppar på församlingens bibelskola och sänds därefter ut, tillsammans med sin bror Stanley, som evangelister efter avslutad Bibelskola.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00