Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Foto: Julia Nordh

Korset är stötestenen än i dag

För apostlarna var skapelseordningen, Skrifterna, Jesus och hans undervisning den samlade kunskapen om Gud som skulle bevaras och överföras till Jesu lärjungar. Den striden pågår genom hela kyrkans historia, eftersom vi alltid omges av en kultur som reflekterar upproret mot Gud, skriver Sven Nilsson.

Tro och liv-serie · Publicerad 08:00, 17 feb 2020

Gud bor i ett ljus dit ingen kan komma. Ingen mer än Jesus känner Gud genom ett omedelbart och evigt förhållande. Jesus vittnar om sig själv och säger: ”Den som har sett mig, har sett Fadern” (Joh 14:9). Det betyder att Jesus är allt vi behöver veta om Gud för att ha en verklig grund för vår tro.

Det är den tro som en gång för alla är överlämnad åt de heliga. Det är den grund som apostlarna lade i varje lokal församling. Det var så församlingen i Korint hade kommit till genom förkunnelsen av evangeliet. En helt ny ”kropp” av mänsklig gemenskap och andligt liv blev till och konfronterade dåtidens modernitet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00