Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Foto: Julia Nordh

Korset är stötestenen än i dag

För apostlarna var skapelseordningen, Skrifterna, Jesus och hans undervisning den samlade kunskapen om Gud som skulle bevaras och överföras till Jesu lärjungar. Den striden pågår genom hela kyrkans historia, eftersom vi alltid omges av en kultur som reflekterar upproret mot Gud, skriver Sven Nilsson.

Tro och liv-serie · Publicerad 08:00, 17 feb 2020

Gud bor i ett ljus dit ingen kan komma. Ingen mer än Jesus känner Gud genom ett omedelbart och evigt förhållande. Jesus vittnar om sig själv och säger: ”Den som har sett mig, har sett Fadern” (Joh 14:9). Det betyder att Jesus är allt vi behöver veta om Gud för att ha en verklig grund för vår tro.

Det är den tro som en gång för alla är överlämnad åt de heliga. Det är den grund som apostlarna lade i varje lokal församling. Det var så församlingen i Korint hade kommit till genom förkunnelsen av evangeliet. En helt ny ”kropp” av mänsklig gemenskap och andligt liv blev till och konfronterade dåtidens modernitet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00
E-tidning
Senaste magasinen